Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Anasayfa
  • Blog
  • Yağmur Suyu Hasadı İçin En Uygun Plastik Depo Modelleri Hangileridir?

Yağmur Suyu Hasadı İçin En Uygun Plastik Depo Modelleri Hangileridir?

Yağmur Suyu Hasadı İçin En Uygun Plastik Depo Modelleri Hangileridir?

Ülkemizin bazı kesimlerinde, yağmur suyu hasadı yapılmaktadır. Bu hasat, sayesinde su kullanımı oldukça sürdürülebilir şekilde yapılabiliyor. Hasatta ise genellikle 1 tonluk su deposu kullanılırken, ihtiyacınıza bağlı olarak daha büyük depolar da satın alabilirsiniz. Yağmur suyunun etkin bir şekilde kullanılabilmesi için uygun bir tank seçimi önemlidir. Kurulum alanına, amaca ve depolama kapasitesine uygun bir tank seçilerek yağmur suyu verimli bir şekilde kullanılabilir. Özellikle polietilenden üretilen dikey tanklar birçok yerde kullanılmaktadır.

Yağmur suyunu verimli bir şekilde toplamak için, kullanım amacınıza ve kurulum alanınıza uygun bir tank seçmeniz önemlidir. Dikey tasarımlı tanklar daha az yer kaplar ve kurulumu kolaydır, ortama göre yatay ve toprağa gömülü modelleri de kullanılabilir. Deponun üretildiği malzeme ve ebatlarına dikkat ederek en uygun tankı seçerek yağmur suyu hasadı yapmaya başlayabilirsiniz. Büyük miktarda yağmur suyunu depolamak için, az yer kaplaması nedeniyle dikey bir tank idealdir. 

Depolar, polietilen, polyester ve paslanmaz çelik malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Bu kapsamda 50 litreden 25 tona kadar farklı farklı ebatlarda üretilebiliyor. Balkon ve bahçe gibi küçük alanlara kolayca kurulabilir ve kullanılabilir. Eğer deponun zemine sağlam bir şekilde oturmasını istiyorsanız yatay bir tank satın almanız gerekmektedir. Bu depolar yere sıkı bir şekilde oturur, şiddetli rüzgarlara ve sarsıntılar esnasında uçmaz. Bu depoların çoğu orta büyüklükte olup hacimleri 1.000 litre ile 10.000 litre arasında değişiyor.

Tarım Arazilerinde Yağmur Suyu Hasadı

Ülkemizin tarım arazilerinde su, en çok tüketilen kaynaklardan bir tanesidir çünkü tarım arazilerinde çok fazla sulama yapılıyor. Bu kapsamda polietilen kullanılarak üretilen su deposu modelleri tarım arazileri ve dışarıda kullanım için uygundur. Bu kapsamda sizlerde ihtiyacınıza uygun bir depo satın alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun yanında tankın görünmesini istemiyorsanız, toprak altına gömülen depoları da kullanabilirsiniz. 

Tarım arazilerinde genellikle uygun fiyatlı olduğu için polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılıyor. Ancak polietilen depolar 25 tona kadar üretilebiliyor. Daha büyük bir depoya ihtiyacınız var ise polyester veya paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolardan satın alabilirsiniz. Bu depolar 400 litre ile 100 tona kadar büyük hacimler de üretiliyor. Bununla birlikte depolar UV ışınlarından etkilenmez ve uzun ömürlüdür. Deponuzun tahliye vanasını kullanarak arazinizin sulamasını yapabilirsiniz. 

Tankın yapıldığı malzemeye göre dayanıklılığı ve temizlik kolaylığı değişmektedir. Tarım arazilerinde yağmur suyu hasadı için genellikle polietilen depolar kullanılmaktadır. Bu depolar hafif ve kullanımı kolaydır, 50 litreden başlayarak, 25 tona kadar çeşitli boyutlarda üretiliyor. Polyester kullanılarak üretilen depolar ise bon derece dayanıklıdır ve 400 litreden başlayarak 100 tona kadar büyük boyutlarda üretiliyor. Nitekim paslanmaz çelik de aynı şekilde üretilebilir. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar paslanmaya dayanıklı, hijyenik ve büyük hacimlerde üretiliyor. Sizlerde hemen bir depo satın alarak, kullanmaya başlayabilirsiniz.

Boyut Açısından Depoların Bazı Kullanım Alanları

Boyut açısından baktığımızda pek çok farklı depo, pek çok farklı alanda kullanılabiliyor. Bahçelerde ve evlerde kullanılan depolar küçük olabiliyor. Nitekim herkes kendi ihtiyacı kadar depo alıyor. Bu kapsamda 50 litre ile 10 ton arasında depolar kullanılmaktadır. Bunun yanında tarım arazileri için genellikle 10 ton ile 30 ton arasındaki depolar kullanılıyor. Ancak ihtiyaca bağlı olarak bazen 5 ton, bazen ise 3 tonluk depolar da kullanılabiliyor. Çünkü tarım arazilerinde sadece su depolaması değil, yakıt, gübre ve tarım ilacı gibi içeriklerin depolaması da yapılıyor. 

Fabrikalarda ise çok fazla depolar kullanılabiliyor. Nitekim bir ürünün üretiminden tutunda, taşınmasına kadar bu depolar kullanılmaktadır. Genellikle 30 ton ile 100 ton arasındaki depolar buralarda kullanılmaktadır. Ancak yine ihtiyaca göre 5 ton veya 10 tonluk depolar da yine buralarda kullanılıyor. Gıda üretilen fabrikalarda genellikle polietilen veya paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar kullanılırken, kimyevi ürünlerin üretildiği fabrikalarda ise genellikle polyester depolar kullanılıyor. Bununla birlikte paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depoların içerisinde pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Bu depolar hem kimyevi ürünlerin, hemde gıda ürünlerin depolaması için kullanılabilir.

Depolar istenilen herhangi bir renkte üretilebiliyor. Bu kapsamda depoladığınız farklı içerikler için farklı renkte depolar kullanabilirsiniz. Böylece ürettiğiniz farklı ürünleri daha rahat kategorize edebilirsiniz. Böylece üretimde bir karışıklık meydana gelmez. Bunun yanında istediğiniz ebatta depoyu satın alabilirsiniz. 100 ton gibi devasa depolar, yerinde montaj ile üretilmektedir. Yani bu depolardan satın aldığınızda kullanacağınız alana ekipler gelip, istediğiniz depoyu üretiyor.

04 Nisan 2025