Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Anasayfa
  • Blog
  • Tonluk Deponuzu Hangi Alanlarda Kullanabilirsiniz? Aradığınız Rehber!

Tonluk Deponuzu Hangi Alanlarda Kullanabilirsiniz? Aradığınız Rehber!

Tonluk Deponuzu Hangi Alanlarda Kullanabilirsiniz? Aradığınız Rehber!

Ülkemizde pek çok farklı depolama ürünü, pek çok farklı alanda kullanılıyor. Depoların içerisinde katı, sıvı, organik ve kimyasal pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Bu kapsamda bir su deposu modelini pek çok farklı alanda kullanabilirsiniz. Bu kapsamda, yağmur suyu hasadı, kimyasal bir ürünün üretimi, bir gıdanın üretimi yapılabiliyor. Tanklar sıvı ve katı maddelerin depolanmasında kullanılan ve birçok alanda kullanılmaktadır. Uygulamaya bağlı olarak uygun deponun seçilmesi önemlidir.

  • İçme suyu ve yağmur suyu depolaması

Çoğu evlerde ve işyerlerinde su kesintilerine hazırlıklı olmak için depolar kullanılmaktadır. Temiz suyun sağlanması için uygun deponun seçilmesi önemlidir. Bu kapsamda tonluk depolar kullanılabilir.

  • Tarım kullanımı

Tarım alanlarında sulama suyu ve gübre depolamak amacıyla kullanılır. Hava koşullarına oldukça dayanıklı bir tank seçerseniz, onu uzun süre boyunca kullanabilirsiniz. Ayrıca tarlaların sulanması, sağılan sütün depolanması, yakıt depolaması gibi amaçlar içinde kullanabilirsiniz.

  • Kimyasal Depolama

Sanayi sektöründe aşındırıcı kimyasalların ve yağların depolanmasında kullanılır. Malzemeye göre kimyasal reaksiyonlar meydana gelebileceğinden, içeriğe uygun bir tank seçmelisiniz.

  • Gıda üretimi

Soya sosu ve turşu gibi fermente gıdaların üretimi için dayanıklı tanklara ihtiyaç duyulmaktadır. İdeal olarak iç kısmın pürüzsüz ve kolay temizlenebilir olması gerekir. Bununla birlikte bu depolar kullanılarak, çikolata, süt ve daha pek çok gıda üretiliyor.

  • İnşaat alanlarında ve fabrikalarda kullanım

Beton karıştırma ve soğutma suyunun depolanmasında kullanılır. Çok fazla hareketin olduğu sahalarda, kurulumu kolay tanklar sıklıkla tercih edilmektedir. Sizlerde amacınıza uygun bir tank seçerek uzun süre güvenle kullanabilirsiniz. Kurulum yeri ve kullanım şekli dikkate alınarak en uygun olanın seçilmesi önemlidir.

Tonluk Depoların Bazı Özellikleri

Ülkemizde depolama ürünleri pek çok farklı alanda kullanılıyor. Bazıları fabrikalarda kullanılırken, bazıları evlerimizde kullanılıyor. Evlerimizde ise genellikle 2 tonluk su deposu kadar depolar yeterli olabiliyor. Ton kapasiteli bu tanklar büyük miktarda sıvı ve katı içeriklerin güvenli bir şekilde depolanması için tasarlanmıştır. Kullanıma bağlı olarak üç ana malzeme ile üretilir. Bu malzemeler polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Her birinin özelliklerini bilmeniz ve amacınıza en uygun olanı seçmeniz gerekir. Bu kapsamda her tankın kendine özgü farklı özellikleri olduğu için depolanacak içerik ve kurulum ortamı dikkate alınarak en uygun olan depo seçilmelidir. Bu kapsamda bizlerde depoların bazı özelliklerini inceledik ve aşağıda listeledik.

  • Polietilen tankların özellikleri

Hafiftir ve kimyasallara karşı dirence sahiptir. Gıda temasına uygundur, bu sebeple yağmur suyu hasadı, gıda üretimi gibi amaçlar için çok fazla kullanılmaktadır. Korozyona dayanıklıdır ve su, kimyasal madde ve gıda depolamak için uygundur. Diğerlerine göre uygun fiyatlıdır ve dışarıda kurulum için uygundur. Bununla birlikte ısı dayanımı da 50 derece kadardır. Yani sıcak depolamak istediğiniz içerikler için daha dikkatli olmanızı öneriyoruz.

  • Polyester tankların özellikleri

Sağlamdır ve dayanıklılığı oldukça yüksektir. Polyester kullanımı depoyu darbelere karşı daha dayanıklı hale getiriyor. İlaç ve bazı kimyasalların depolanması için uygun olup, şekil açısından oldukça çeşitlidir. Isı dayanımı 60 derecedir ve istediğiniz herhangi bir renkte depo üretimi yapılabiliyor. Bununla birlikte yerinde montaj özelliği vardır. 

  • Paslanmaz çelik tankların özellikleri

Yüksek korozyon direncine ve ısı direncine sahip olup, sterilizasyonun gerekli olduğu alanlarda sıklıkla kullanılır. Gıda işleme, ilaç, içme suyu depolama için idealdir. Oldukça dayanıklıdır ve uzun süre kullanılabilir ancak dezavantajı diğer malzemelere göre daha pahalı olmasıdır. Bununla birlikte ısı dayanımı 80 derece kadardır. Bu oran suyun kaynama noktasına oldukça yakındır. 

Hangi Depolar Gıda Temasına Uygundur?

Depolama ürünleri gıda üretimi için oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu kapsamda genellikle polietilen ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar, gıda üretimi için kullanılıyor. Çünkü bu malzemelerin uluslararası olarak kabul görmüş gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Polietilen kullanılarak üretilen depolar çok uygun fiyatlı ve hafif iken, paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri daha dayanıklı ve ısı dayanımı da yüksektir. Paslanmaz çelik çabuk ısınan ve soğuyan bir malzeme olduğu için biyokimya alanında da çok fazla kullanılıyor. Nitekim bazı ilaçların üretimi ve hatta bazı bakteri ve virüslerin depolanması için bu depolar kullanılıyor. Sizlerde kullanım amacınıza uygun bir depo seçip satın alabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

14 Mart 2025