Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Anasayfa
  • Blog
  • Tonluk Deponuz İle Doğal Bal Depolama Yöntemleri

Tonluk Deponuz İle Doğal Bal Depolama Yöntemleri

Tonluk Deponuz İle Doğal Bal Depolama Yöntemleri

Ülkemizde arıcılık çok fazla yapılmaktadır. Bu sebeple pek çok farklı bal çeşidi bulunuyor. Bu çeşitlerde kestane balı var, yayla balı var ve daha pek çok farklı bal çeşidi bulunuyor. Bu ballar su deposu modelleri içerisinde depolanıyor. Bal uygun şekilde depolanmazsa kristalleşip lezzetini kaybedebilir. Büyük miktarlarda depolama yapıldığında ton kapasiteli tankların kullanılması kalitenin korunmasını sağlayacaktır. Tanklar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı malzeme kullanılarak üretilmektedir. Bu sebeple farklı ve kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Ancak bal depolaması için genellikle paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar tercih edilmektedir. 

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tankların temizliği kolay bir şekilde yapılabilir. Bununla birlikte bu depolar gıda temasına uygun olarak üretilmektedir. Bu sebeple balın depolanması için uygundur. Bal depolarken kristalleşmenin önlenmesi gerekmektedir. Bu sebeple kapağı olan depolar kullanmalısınız. Nitekim Bal, sıcaklığa bağlı olarak katılaşabilir. Balın katılaşmaması için, balı depoladığınız deponun ortalama olarak 15 ile 20 derece arasında kalması gerekiyor. Doğru sıcaklık, balın kristalleşmesini önleyecektir. Kristalleşme halk arasında şekerlenme olarak da biliniyor. Bal depoladığınız deponun kapağını nem girmesini önlemek için kapatın. Yüksek nem, balın kalitesini olumsuz etkileyecektir, bu nedenle sıkıca kapatın. Depoladığınız balı karıştırmak, homojen bir karışım elde etmenizi sağlayabilir. Bu sebeple arada sırada depoladığınız balı karıştırabilirsiniz.

Bal depolamak için en uygun depo, paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu depolar kolay temizlenebilir ve steril bir malzemedir. Ton kapasiteli tanklar kullanılarak büyük miktarlardaki bal depolanabilmektedir. Uygun deponun seçilmesi ve deponun düzenli olarak temizlenmesiyle, depoladığınız balın kalitesi korunacaktır ve deponuzu uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. 

Gıda Üretimi İçin Kullanılan Depolar

Ülkemizdeki endüstriyel alanlarda pek çok farklı depo kullanılıyor. Bu depoların kimisi gıda üretimi için, kimisi ise kimyasal ürün üretimi için kullanılıyor. Büyük bir kısmı ise zirai ürünler üretmek için de kullanılabiliyor. Bu kapsamda genellikle 4 tonluk su deposu modelleri kullanılsa da, depolar 100 tona kadar farklı farklı hacimlerde üretilebiliyor. Gıda üretimi için, gıda temasına uygun olan depolar kullanmak gerekir. Özellikle polietilen ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar, gıda temasına uygundur. Bu sebeple gıda üretimi olan fabrikalarda çok fazla kullanılmaktadır. 

Polietilen kullanılarak üretilen tanklar, hafif ve kullanımı kolaydır. Gıda temasına uygun olduğu gibi korozyona, asit ve alkaliye karşı dayanıklıdır. Ayrıca depolama ürünleri içerisinde en uygun fiyat etiketine sahip depolardır. Bu sebeple çok fazla satın alınarak, pek çok farklı yerde kullanılabiliyor. Bu tip depolar genellikle baharatların ve süt ürünlerinin geçici olarak depolanmasında ve ham maddelerin işlenmeden önce korunmasında kullanılır. Hafif oldukları için pek çok farklı hammadde bu depolara depolanarak, bir yerden farklı bir yere sevk edilebiliyor. Yani bu depolar gıda ürünü üretildikten sonra sevkiyatı için de kullanılıyor. 

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar, ısıl işlem gerektiren gıdaların veya yüksek kaliteli ürünlerin depolanması için uygundur. Özellikle soya sosu, bal, meyve suyu gibi kalite kontrolü gerektiren gıdalar için uygundur. Bununla birlikte paslanmaz çelik malzeme olarak dayanıklı ve steril bir malzemedir. Bu sebeple ilaç üretimi için bile kullanılabiliyor. Bu kapsamda bu depolar darbelere karşı dayanıklı ve yüksek sıcaklık dayanımına sahiptir. Nitekim sıcaklık dayanımı 80 dereceye kadardır. Temizlemesi kolaydır ve korozyona karşı dayanıklıdır. Bu sebeple gıda üretimi için bu depolar oldukça fazla kullanılıyor.

Doğru Depoyu Seçmek İçin Bazı Önemli Hususlar

Ülkemizde pek çok farklı içeriğin depolanması için depolar kullanılıyor. Bu kapsamda depoların içerisinde organik, kimyasal, katı veya sıvı pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Kullanım amacı olarak bir içeriğin depolanması, muhafaza edilmesi ve sevk edilmesi için kullanılıyor. Bu kapsamda doğru depoyu seçmek için depoladığınız içeriğin türü önemlidir. Gıda depolaması için polietilen ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar kullanılırken, kimyevi ürünler için polyester kullanılarak üretilen depolar kullanılmaktadır. Kısa süreli depolama için polietilen, uzun süreli depolama için ise paslanmaz çelik en iyisidir. Eğer sık sık temizlik gerekiyorsa paslanmaz çelik iyi bir seçim olacaktır. Üretilen gıda ürününün kalitesinin korunması için uygun tank seçimi ve düzenli olarak temizlenmesi önemlidir. Her kullanım için en uygun depo malzemesinin seçilmesi ile güvenli ve verimli üretim mümkün olmaktadır.

14 Mart 2025