Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Anasayfa
  • Blog
  • Tonluk Depolarda Uzun Süreli Gıda Saklamanın Püf Noktaları

Tonluk Depolarda Uzun Süreli Gıda Saklamanın Püf Noktaları

Tonluk Depolarda Uzun Süreli Gıda Saklamanın Püf Noktaları

Son zamanlarda gıda üretiminde pek çok farklı deponun kullanıldığını görebiliyoruz. Gıda üretimi oldukça temiz olması gereken üretim türlerinden bir tanesidir. Tonluk su deposu gıda üretimi için çok fazla kullanılıyor. Özellikle polietilen ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar, gıda üretimi kapsamında çok daha fazla kullanılmaktadır. Nitekim polietilenin malzeme olarak gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Paslanmaz çelik ise özünde steril bir malzeme olduğu için gıda veya ilaç üretiminde çok fazla kullanılan depolardır. 

  • Boyut

Gıda depolaması için depo seçerken öncelikle deponun boyutuna bakmalısınız. Çünkü ihtiyaçlarınız kapsamında bir depo seçmelisiniz. Nitekim depolar 50 litre ile 100 ton arasında farklı farklı boyutlarda üretilebiliyor. Boyut çeşitliliğinin yanında depolar tasarım farklılığı da sunmaktadır. Bu kapsamda istediğiniz depoyu, istediğiniz tasarımda satın alabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

  • Deponun üretildiği malzeme

Depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Bu kapsamda gıda üretimine en uygun malzemeler polietilen ve paslanmaz çeliktir. Polyester depolar daha çok kimyevi ürünlerin depolanmasında kullanılıyor. Bu sebeple gıda depolaması için bir depo satın alacaksanız, mutlaka paslanmaz çelik veya polietilen olmalıdır. 

  • Depolanan ürün

Bu depoların içerisinde katı, sıvı, organik veya kimyasal ürünler depolanabiliyor. Bu kapsamda uzun süreli bir depolama yapacaksanız, depolamak istediğiniz üründe oldukça önemlidir. Bu kapsamda turşu gibi fermente ürünler için ayrı, çikolata gibi yarı akışkan gıdalar için ayrı depolar satın almanızı öneriyoruz. Sizlerde ihtiyaçlarınıza uygun bir depo seçip hemen satın alabilir ve kullanabilirsiniz.

Kimyevi Ürünlerin Depolaması İçin Uygun Depolar Hangileridir?

Depoların içerisinde kimyasal, organik veya pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Kimyasal ürünlerin üretildiği fabrikalarda, üretilen kimyevi ürünün özelliklerine uygun bir su deposu seçimi yapılması gerekmektedir. Tankın malzemesi ve yapısı, özellikle kimyevi ürünlerin temasına uygun olmalıdır. Bu kapsamda ise genellikle polyester kullanılarak üretilen depolar kullanılıyor. 

Polyester tank, cam elyaf ve polyester reçinenin birleştirilmesi ile üretilmiş olup, kimyasallara karşı oldukça dayanıklıdır. Asitler, alkaliler ve çözücüler de dahil olmak üzere çeşitli kimyasallardan kolayca etkilenmez, bu nedenle uzun süreli kimyasal depolamaya uygundur. Ayrıca UV ışınlarına ve ısıya karşı bir miktar dayanıklılığa sahip olduğundan dışarıda kullanıma uygundur.

Bu tankın seçilmesinin sebeplerinden biri de fiyatının ucuz olmasıdır. Ucuz olması ve kimyasal dayanıklılığının yüksek olmasından dolayı küçük ve orta ölçekli fabrikalar tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Üstelik hafif olması sayesinde taşınması ve montajı kolaydır. Polyester kullanılarak üretilen tanklar, boyalar, deterjanlar, tarım ilaçları ve asitli bazı çözeltiler de dahil olmak üzere çok çeşitli kimyasal ürünlerin depolanmasında kullanılır. Bu depolar çeşit çeşit boyutlarda ve tasarımlarda üretilebiliyor, böylece ihtiyaç duyduğunuz alana en uygun depoyu seçebilirsiniz.

Bu depolar her kimyasalın depolanmasına da uyumlu değildir, bu nedenle kullanmadan önce depolamak istediğiniz sıvıyla uyumluluğunu kontrol etmelisiniz. Dilerseniz deponuzun depolamak istediğiniz içeriğe uyumluluğunu üreticinize de sorabilirsiniz. Kimyasal ürünlerin depolanmasında kullanılan bu tanklar hemen hemen her içeriğin depolanması için de kullanılmaktadır. Bu sebeple polyester depoları çevremizde pek çok farklı yerde görebiliyoruz. Sizlerde bu depolardan bir tanesini satın alıp, pek çok farklı ihtiyacınız için kullanabilirsiniz.

Dikey Tasarımlı Depolar Nerelerde Kullanılabilir?

Dikey tasarımlı tanklar, alanın etkili bir şekilde kullanılmasını sağlar. Nitekim bu tanklar oldukça uzun olmasının yanında, yerde o kadar fazla yer kaplamaz. Bununla birlikte bu depolar oldukça şıktır. Dikey tasarımlı bu depolar, özellikle tarım alanları veya fabrikalarda çok fazla kullanılıyor. Bu tanklar genellikle tarım arazilerinde gübre ve sulama suyunu depolamak için kullanılır. Çünkü konulduğu yerde büyük tarım makinelerinin geçebileceği kadar alan kalırken, gerekli miktarda suyun depolanmasına da olanak sağlıyor. Ayrıca, bu depolar birçoğu dışarıda kullanıldığından, hava koşullarına dayanıklı malzemeler seçilir ve çoğunlukla polietilen kullanılır.

Öte yandan dikey depolar fabrika üretim hatlarında hammadde ve ara ürünlerin geçici depolanması amacıyla kullanılıyor. Fiyat açısından bakıldığında, dikey tankların fiyatları da oldukça uygundur. Nitekim boyutuna göre bu depoların fiyatları da değişmektedir. Depoların yapısı basit ve seri üretimleri kolay olduğundan, uygun fiyatlarla geniş yelpazede ebatlarda bulunabilmektedirler. Seçeceğiniz tank türü, tankı nereye kurmak istediğinize ve nasıl kullanacağınıza bağlı olarak değişecektir ancak dikey tasarımlı tanklar çok yönlülüğü ve kullanım kolaylığı nedeniyle birçok alanda kullanışlıdır. Tarımdan sanayiye kadar pek çok alanda kullanılan bu tanklar, dar alanlarda bile kullanılabiliyor. Sizlerde bu depolardan bir tanesini hemen satın alıp, kullanabilirsiniz.

22 Nisan 2025