Depoların kullanım alanı her geçen gün genişlemektedir. Karavanlardan, yatlardan tutun da evlerimizde, sanayilerde kullanılan su deposu modellerinden tutunda sevkiyat için kullanılan depolara kadar oldukça geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Her deponun tasarımdan veya hammaddesinden gelen üstünlükleri bulunmaktadır. Bu üstünlüklerinden bir tanesi de temizliğinin rahat yapılması konusudur.
Sahip olduğunuz deponun temizliği, kullanım alışkanlıklarınıza ve depo içerisinde depolanan içeriğe göre değişkenlik göstermektedir. Gıda depolaması gibi hassas içeriklerde deponun her kullanımdan sonra temizlenmesi gerekmektedir. Temizlik sırasında içeriğe zarar veren temizleyiciler kullanılmamalıdır. Su veya tazyikli sular kullanılabilir fakat aşırı sert tazyikli su ile depoyu delebilirsiniz. Bu hususta tazyikli suyun seviyesini dikkatli seçmek gerekir. Temizlerken fırça veya türevi bezler kullanılırsa daha derinlemesine temizlik yapılabilmektedir.
Depo temizliği yapılırken dikkat edilmesi gereken pek çok şey bulunmaktadır. Özellikle sahip olduğunuz deponuzun hammaddesi ile tepkimeye giren bir madde barındıran temizleyicilerin kullanılmaması önerilmektedir. Gıda depolaması yapan işletmeler organik temizleyici kullanmak isterlerse sirke gibi temizleyiciler de kullanabilirler. İşte temizlik yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar aşağıdaki gibidir;
Temizlik sırasında depolar tasarımlarından dolayı zorluk çıkarabiliyorlar. Fakat depoların kapak çapı temizliği kolaylaştırması adına tasarlanmıştır. Bu hususta kapak içerisinden temizleyici fırçalar veya tazyikli su hortumları rahatlıkla girebilmektedir. Temizliği en kolay yapılan depo polietilen su deposu modelleridir. Çünkü bu depolar tek parça halinde üretilmektedir. Bu sebepten ötürü yüzeyi oldukça pürüzsüzdür. Herhangi bir ek veya perçin bulunmaz.
Temizliği kolay yapılan bir diğer depo ise paslanmaz çelikten üretilen depolardır. Bu depolarda polietilen kullanılarak üretilen depolar kadar olmasada pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Fakat bu depoların üretiminde argon kaynağı kullanıldığı için ek bulunmaktadır. Fakat kullanılan ekler deponun temizliğine etki etmez.
Depolar, polietilen, polyester ve paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı hammadde ile üretilmektedir. Bu hammaddelerin çeşitli özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler sayesinde depolar daha steril olmaktadır. Bu özelliklerden bir tanesi UV yalıtımlı olmasıdır. UV yalıtım özelliği, depo üretmek için kullanılan hammaddelerin UV stabilizanlı olmasından kaynaklanmaktadır. Zararlı ışınları almayan depoların içerisinde zararlı bakteriler barınamaz ve böylede daha steril bir ortam oluşmaktadır. Ayrıca bu tanklar istenilen herhangi bir renkte üretilebilmektedir. Farklı bir renkte üretilen tankların ışık yalıtımı daha fazla olmaktadır. Öte yandan paslanmaz çelikten üretilen depoların hammaddesi yalıtkan olduğu için, bu depoların içerisine hiç bir şekilde ışık giremez.
Bütün depoların hammaddeleri yapılan ÜR-GE çalışmaları sonucunda seçilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda bulunan hammaddelerin depolanan içeriklere olumlu veya olumsuz hiçbir etkisi olmadığı bulunmuştur. Bu konuya örnek olarak demir verilebilir. Demir içerisinde su bekletirseniz bir süre sonra demir paslanır. Paslanmasa dahi suya demir tadı geçer. Bu durumda demirin depolanan içeriklere olumsuz bir etkisi bulunduğu gözlemlenmiştir. Bu yüzden hiçbir şekilde demirden imal edilen bir depo göremezsiniz.
Depoların çalışma ısı oranları da temizliğe etki etmektedir. Çünkü bazı markalar temizlik yaparken yüksek ısıda su kullanmaktadır. Yüksek ısıdaki suda bakteriler ölür. Bu durumdan dolayı depolar üretilirken belirli çalışma ısı oranları belirlenmiştir. Oranlar polietilen kullanılarak üretilen tanklarda en fazla elli derece, polyester kullanılarak üretilen tanklarda en fazla altmış derece, paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklarda ise en fazla seksen derecedir. Sizlerde temizliği oldukça kolay yapılabilen tanklardan satın almak isterseniz web sitemizi ziyaret edebilir veya müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.