Günümüzde depolar pek çok alanda kullanılmaktadır. Özellikle su deposu ürünleri sanayi alanında çok fazla kullanılıyor. Özellikle üretim endüstrisinde, içeriğin nakliye edilmesine oldukça fazla tanık olmaktayız. Sadece nakliye değil, üretim bantlarının üzerinde veya üretilen hammaddenin korunması için bu tanklar oldukça fazla kullanılır.
Sadece kurumsal alanda değil bireysel alanda da bu tanklar oldukça fazla kullanılıyor. Yağmur toplama sistemlerinde, kaynak suyu depolama sistemlerinde hatta turşu gibi gıda depolama amacı kapsamında da kullanılmaktadır. Köy gibi kırsal alanlara su ulaştırmak zor olduğundan bu tanklar bu alanlarda da oldukça efektif bir şekilde kullanılabilmektedir. Keza bir deponun kullanım amacı da bir gıda veya kimyasal içeriğin koruma altına alınması amacı ile depolanıp, isteniyorsa nakliyesinin sağlanması ve ihtiyaç halinde içeriğin tahliyesinin sağlandığı araçlardır.
Bir suyun kalitesini ölçen bazı cihazlar bulunuyor. Bu cihazlar suyun anlık olarak mikrobiyolojisini ölçmektedir. Fakat daha ayrıntılı olarak gıda mühendisleri tarafından sudan örnek alınır. Bu örnekler yine bazı cihazlar yardımıyla detaylı bir biçimde incelenir. Ayrıca su içeriğine mikroskop yardımıyla bakılarak, su içerisindeki mikrobiyoloji çeşitliliği incelenir.
Bir suyu kaliteli yapan içerisinde bulunan minerallerdir. Kalitesiz yapan ise suyun içerisindeki bakteriler ve radyolojik izlerdir. Su, dünyamıza bulutlar aracılığı ile düşmektedir. Havadan düşerken dahi pek çok şeye maruz kalabilir. Bu yüzden suların içilmeden önce kaynatılması ve filtre edilmesi gerekmektedir. Fakat su içerisinde radyolojik bir kalıntı varsa ilgili kalıntı filtrasyon işlemi ile giderilemeyebilir.
Suyun kaynağında bir problem yok fakat su, depolandıktan sonra bir problem oluşuyorsa problemin kaynağını depoda aramak gerekir. Fakat bu tarz problemlerin asıl kaynağı deponun temizliğinde yatmaktadır. Kullandığınız deponuzu düzenli aralıklarla temizlerseniz bu sorun ortadan kalkacaktır. Su gibi gıda ürünleri veya hassas içeriklerin depolaması yapılıyorsa her kullanımdan sonra temizlenmesi önerilmektedir.
Depolar, polietilen, polyester ve paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı hammadde ile üretiliyorlar. Bu hammaddelerin hepsi yapılan ÜR-GE çalışmaları kapsamında depo üretilebilecek en iyi malzemeler olarak belirlenmiştir. Ayrıca bütün depolar iki yıl boyunca garantilidir.
Her hammaddenin kendine özgü üstünlükleri bulunmaktadır. Bu üstünlükleri şöyle özetleyebiliriz; polietilen su deposu üretim şekillerinden ötürü en uygun fiyat etiketine sahiptir. Üretim şekilleri ise tek parça olarak seri bir şekilde yapılır. Polyester tanklar kimyasal içeriklerin depolanması hususunda oldukça etkilidir. Paslanmaz çelikten imal edilen depoların içerisinde hemen hemen her türlü içerik depolanabilmektedir. Bunların yanı sıra paslanmaz ve polyester tankların üretim şetillerinden ötürü yerinde montaj avantajı bulunmaktadır.
Hammaddelerin yanı sıra tasarımlarında kendine özgü üstünlükleri bulunur. Örneğin silo depolar, konik tasarımı sayesinde tam boşaltım sağlar. Bu avantaj genellikle deterjan gibi kimyasal maddelerin depolanması için ideal olsa da bakliyat gibi ürünlerin depolamasında da kullanılır. Öte yandan turşu depoları, turşu ve salamura işlemleri özelinde kullanılması amacıyla tasarlanmıştır. Toprak altı tanklar ise değerli bir içeriğin depolanması veya foseptik deposu olarakta kullanılabilir. Son olarak yatay tanklar ise karavan, yat, tır gibi seyyar araçlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bu makalemizde de suyun kalitesinin önemini ve depoların kısaca özelliklerine değinmiş olduk. Sizlerde bu depolardan bir tanesine sahip olmak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşüp teklif alabilirsiniz.