Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Su Depolarında Sızıntı ve Onarım Çözümleri

Su Depolarında Sızıntı ve Onarım Çözümleri

Su Depolarında Sızıntı ve Onarım Çözümleri

Depolama ürünleri, hem evsel hem de endüstriyel amaçlar için suyu depolar ve yönetir. Bir süre sonra tank aşınma ve yıpranma veya diğer çevre koşulları veya hasar görmesi nedeniyle sızdırmaya başlar. Ancak su deposu modelleri oldukça dayanıklıdır. Dışarıdan bir müdahale olmadıkça kolayca hasar görmezler. Eğer bir hasar sonucu sızıntı olursa, sızıntının tespiti ve onarımı, su kaybını ve kirlenmesini önlemek açısından oldukça önemlidir ve bu da sonunda tankın yapısını etkileyebilir. İlk adım onarımın nasıl yapılacağına dair çözümlere geçmeden önce, tankınızdaki sızıntıların nasıl tespit edildiğini bilmek önemlidir. Bunlar, su seviyesinde bir düşüş, görünür çatlaklar veya delikler, tankın etrafındaki nemli alanlar veya tankın hareketsiz olması gerekirken akan suyun alışılmadık sesleri şeklinde olabilir. Bir sızıntıdan şüphelenilmesi durumunda, tam yeri ve nedeni belirlemek için uygun bir inceleme yapılmalıdır. Farklı malzemeler, tankın uzun ömürlü olmasını ve bütünlüğünü korumasını sağlayacak farklı onarım yaklaşımları gerektirir. Bizlerde aşağıda sizler için polietilen, polyester ve paslanmaz çelikten üretilen depolama ürünleri için onarım yöntemleri verilmiştir.

  • Polietilen Su Tankları

Polietilen tanklar, hafif yapıları, dayanıklılıkları ve UV dirençleri nedeniyle birçok kişi için favori bir seçim olmaya devam etmektedir. Polietilen depolama ürünleri elastik olduğu için hasar alsa bile kolayca delinmiyor. Ancak delindiği durumlarda üreticiniz bu deponuzun onarımı konusunda sizlere yardımcı olabilir. Üreticiniz deponuza plastik kaynak yaparak tamirini yapabilecektir. Küçük çatlaklar veya delikler olması durumunda, plastik kaynak onarımı, oldukça sağlam bir yol olacaktır. İlk olarak, alan ısıtılır, ardından herhangi bir sızıntıyı engellemek için bir polietilen dolgu çubuğu uygulanır. Dolgu çubuğunun malzemesi, güçlü bir bağlanma için tankın malzemesiyle eşleşmelidir.

  • Polyester Su Tankları

Fiberglas takviyeli polyester tanklar çok güçlüdür ve kimyasal korozyona karşı da dirençlidir. Çok dayanıklı depolar olsalar da, özellikle darbeye veya strese maruz kaldıklarında çatlar ve sızdırırlayabilirler. Bu kapsamda deponuzu üreticinize götürmek tankınızdaki sızıntıların onarımı için en uygun olan yoldur.Küçük sızıntılar veya ince çatlaklar için, sızıntıya uygulanan polyester reçine ve sertleştirici karışımı onu kapatmalıdır. Daha küçük çatlaklarda ve yüzey hasarlarında, bu oldukça uygulanabilir bir seçenektir. Daha kapsamlı hasarın olduğu alanlarda, tankın yapısal bütünlüğünü yeniden sağlamak için fiberglas ve reçinenin birden fazla katmanının uygulanması gerekebilir. Her katmanın, başka bir katman uygulanmadan önce kürlenmesi için yeterli zaman verilmelidir.

  • Paslanmaz Çelik Su Tankları

Paslanmaz çelikten üretilen tanklar çok dayanıklı ve korozyona dayanıklıdır; çoğunlukla endüstriyel sektörde çok fazla kullanılır. Paslanmaz çelikte bile çoğunlukla kaynak bağlantılarındaki mekanik hasardan kaynaklanan sızıntılar olabilir. Bu, sızıntıyı tamamen kapatmak için paslanmaz çelikle uyumlu dolgu metali kullanılarak yapılabilir. 

Polietilen, Polyester ve Paslanmaz Çelik Su Tanklarının Ortak Özellikleri 

Su depolama tesisleri konut ve endüstriyel altyapılarda vazgeçilmez bir ürün olmaya başladı. Tankların yapımında kullanılan çeşitli malzemeler arasında polietilen, polyester ve paslanmaz depo modelleri en yaygın olanlardır.. Bu malzemelerin her birinin kendine özgü avantajları olsa da, hepsinde ortak olan ve bir bakıma onları su veya herhangi bir içerik depolamak için güvenilir bir seçim haline getiren bir dizi özelliğe de sahiptirler. Polietilen, polyester ve paslanmaz çelik su tanklarının paylaştığı en önemli özelliklerden biri dayanıklılıklarıdır. Malzemeler, UV’ye maruz kalma, sıcaklık dalgalanması ve fiziksel darbeler dahil olmak üzere dış ortamlara dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Korozyon o kadar kötü olabilir ki, bir tankın ömrü korozyon nedeniyle önemli ölçüde azalır. Bu nedenle, malzeme seçerken dikkate alınması gereken bir faktördür. Polietilen, polyester ve paslanmaz çelik olmak üzere üç malzemenin her biri korozyona çok iyi direnç gösterir. 

Bu malzemelerin bir diğer büyük avantajı da düşük bakım gerektirmeleridir. Polietilen, polyester ve paslanmaz çelik su depoları, zamandan tasarruf sağlayıp uzun vadeli maliyetleri azaltabilen minimum bakımla çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Günümüzün çevre bilincine sahip dünyasında, malzemelerin geri dönüştürülebilirliği ve genel çevresel etkisi önemli hususlar haline gelmiştir. Polietilen, polyester ve paslanmaz çelik bu konuda olumlu özelliklere sahiptir.

Su Depoları Hangi Etkenlere Karşı Dayanabilir?

Depolama ürünleri birçok farklı etkene karşı dayanıklıdır. Polietilen, çoğu kimyasala karşı doğal olarak dirençlidir, paslanmaz ve aşınmaz, bu nedenle çok çeşitli sıvıları depolamak için önerilir. Fiberglas ile birleştirildiğinde, tuzlar ve bazı asitler gibi birçok aşındırıcı malzemeye karşı dirençlidir. Paslanmaz çelik, suya, neme ve diğer aşındırıcılara karşı mükemmel bir dirence sahiptir, bu nedenle, gıda endüstrileri veya ilaçlar gibi maksimum hijyenin önemli olduğu yerlerde her zaman uygulamalar bulur. Bu malzemelerin çatlamaya ve hava koşullarına dayanıklı olması nedeniyle, polietilen dış mekan kurulumu için ideal bir malzeme türüdür. Fiberglas takviyeli polyester tanklar mekanik mukavemete ve çevresel etkenlere karşı dayanıklı olduğundan, faydalı hizmet ömürlerine önemli ölçüde katkıda bulunur. Paslanmaz çelik çok dayanıklıdır ve korozyona, pasa ve kimyasal etkiye karşı dirençlidir, bu nedenle aşırı koşullarda bile uzun bir ömre sahiptir.

09 Eylül 2024
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×