Depolar, pek çok amaç doğrultusunda kullanılabilir. Bir su deposu modelinin genel manada kullanım amaçlarına baktığımızda ise bir gıda veya kimyasal içeriğin depolandıktan sonra korunması, isteniyorsa nakliye edilmesi, ihtiyaç duyulduğunda ise tahliye edilerek içeriğin kullanılmasını sağlayan araçlardır.
Bir deponun, içerisinde genel olarak her şey depolanabiliyor. Fakat depolanan en çok içerik ise su oluyor. Depolanan sular, bazen kaynak suyu, bazen ise yağmur toplama sistemlerinden gelebiliyor. Bu sebepten ötürü bu suları direkt olarak içmek sağlık açısından bazı sorunlar yaratabilir. Filtre işlemi ise bu kısımda devreye giriyor.
Bir yağmur toplama sistemi mevcutsa, suyun depoya dolduğu kısma kalın gözenekli bir filtre takılmalıdır. Ardından ebat olarak büyük olan yabancı cisimlerden ayırılmış olacaktır. Fakat su halen temiz diyemeyiz. Depolanan suyun ince gözenekli, hatta nanometre ölçekli filtreler kullanılarak filtre edilmelidir. Yapılan bu filtrasyon işleminden sonra su içilebilir hale gelecektir.
Bu tanklar için en yaygın sorulan sorulardan bir tanesi de gıdaya uygunluğudur. Bütün depolama ürünlerinin hammaddesine ve tasarımına özgü üstünlüğü bulunmaktadır. Turşu depoları gibi depolar direkt olarak spesifik bir amaç doğrultusunda üretilirken, bazı depolar geniş bir ihtiyaç alanına hitap eder.
Gıda depolamasına en uygun tanklar polietilen ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklardır. Polietilenin uluslararası düzeyde kabul gören bir gıdaya uygunluğu bulunur. Bu sayede polietilen tanklar gıda depolaması amacı doğrultusunda oldukça fazla kullanılmaktadır. Paslanmaz çeliğin ise gıdaya herhangi bir zararı olmadığı herkes tarafından bilinen bir durumdur. Polyester tanklarda da gıda depolaması yapılabilir. Fakat kullanım yelpazesine bakıldığında daha çok sanayi alanında kimyasal madde depolaması amacı ile kullanıldığını görmekteyiz. Ayrıca polyester tankların içerisinde güçlü bir kimyasal depolanacak ise depo izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılır. Bu malzemenin kullanılma sebebi ise depoyu kimyasalın aşındırıcı gücüne karşı dayanıklı olmasını sağlamaktır.
Paslanmaz tanklar ise en sağlam depo kategorisinde yer alır. Bu tanklar ilaç endüstrisinde oldukça fazla kullanılırlar. En steril depolar paslanmaz tanklardır. Çünkü hammaddesinden ötürü yalıtkan oldukları için içerisine herhangi bir şekilde ışık almazlar. Çalışma ısı oranı da yüksek olduğu için içerisinde sıcak içeriklerde depolanabilmektedir. Dışarıdan bir etken olsa dahi delinmesi veya hasar görmesi oldukça zordur. Uzun yıllar boyu kullanılabilmektedir.
Yağmur suyu toplama sistemi metropol bölgelerdeki her binada olması gereken bir sistemdir. Çünkü Dünya kaynaklarımız oldukça sınırlıdır. Bu sebepten ötürü en önemli yaşam kaynağımız olan suyu yağmur suyu toplama sistemleri sayesinde koruyabiliriz.
Yağmur suyu toplama sistemleri çok basit bir şekilde kurulabilmektedir. Tek ihtiyacınız olan en uygun fiyat etiketine sahip olan polietilen su deposu modellerinden birini satın almaktır. Sonra binanızda yağmur suyunu sokağa tahliye eden boruyu tespit edip, borunun çıkış kısmına satın almış olduğunuz depoyu yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Ardından depoladığınız suyu içmek için kullanacaksanız su filtre cihazlarını kullanmanız gerekmektedir.
Böylece sizler ile bu tankların filtreleme durumunu ele almış olduk. Sizlerde depoladığınız suyu bir takım filtre işlemlerinden geçirerek içebilirsiniz. Yağmur suyu hasadı sistemi kurmak istiyor ve aklınıza depolar ile ilgili sorular takılıyorsa müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.