Son günlerde, çevremizde gördüğümüz hemen hemen her yerde bu depoların kullanıldığını görmekteyiz. Öyle ki su deposu seçenekleri, bireysel kullanım amaçları kapsamında baktığımızda evlerde yağmur toplama sistemlerinde kullanılırken, bazen kırsal kesimlerde suyun olmadığı bölgelerde de bolca kullanılır. Kurumsal kullanım açısından baktığımızda ise bazen hammadde depolanması ve nakliyesinde kullanılırken, bazen mazot ve bu gibi yanıcı maddelerin depolanmasında da kullanılabilmektedir.
Genel kullanım amaçları doğrultusunda bakacak olursak, bir veya birkaç sıvı, gıda veya kimyasal madde, karışımların depolanması, muhafaza edilmesi ve ardından ihtiyaç duyulduğunda tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlar olduklarını görmekteyiz. Bazı kullanıcılar tarafından bu depoların konumu önem arz edebiliyor. Özellikle gıda depolanmasında kullanacak markalar, gıdanın güvenliği konusunda endişe etmektedir. Fakat bu depolar bu tarz durumlara karşı güçlü duracak bir biçimde üretilmektedir. Öte yandan bu tanklar imalat hatalarına karşı iki yıl firmamız garantisi altında olduğundan, imalat hatalarını dert etmenize gerek yoktur. Tasarımlara göre konumlandırma ve nakliye şekilleri değişebilmektedir. Haydi gelin hep birlikte bu depoları tasarımlarına göre nerelerde konumlandırabilirsiniz, öğrenelim.
Tasarımları Kapsamında Su Depoları Nerelere Konumlandırılabilir?
Günümüzde bu depolar korunmak ve daha uzun ömürlü olması adına yüksek yerlere konulabiliyor. Aslında bakıldığında bu tamamen şehir efsanesinden ibarettir. Çok endişe ediyorsanız, ayaklı depolar da satın alabilirsiniz. Keza ayakları sayesinde deponun yer ile teması en aza indirilmiş olur. Buna ek olarak günümüzde tanklar, polietilen, polyester ve paslanmaz sac olmak üzere üç farklı hammadde kullanılarak üretilirler. Bazı tasarımlar politelin hammaddelerde var iken, bazıları bütün hammaddeler ile üretilebilir.
- Dikey tasarımlı depolar, tasarımı sayesinde yan yana istiflenmek için oldukça uygundur. Üç hammadde de bu tasarım tanklar mevcuttur. Genellikle üretim bantlarına uyum sağladığı için tercih edilmektedir. Fakat çok tercih edilen bir tasarım olduğu, görünümünden bellidir.
- Yatay tasarımlı depolar, tıpkı dikey depolar gibi oldukça fazla tercih edilirler. Bu tasarımdaki depolarda oldukça sevildiği için bütün hammaddeler yani polietilen, polyester ve paslanmaz çelik hammaddeler ile üretilebilir. Nakliye konusunda oldukça uygun olduğu için, taşımacılık sektöründe çokça tercih edilmektedir.
- Dikdörtgen veya prizmatik tasarımlı depolar, bu tanklar hem polietilen hammaddelerde dikdörtgen olarak geçerken, paslanmaz ve polyester su deposu seçenekleri arasında prizmatik olarak geçer. En büyük hacimli depolar bu tasarımla üretilmektedir. Hatta özel tasarımlı depolarda genel olarak bu tasarımla üretilir. 100 tona kadar bu tasarımla su tankı üretilebilir.
- Silo tasarımlı depolar, bu kategoride diğer ayaklı depoları da kaleme alabiliriz. Dikey tasarımlı depolarda ayaklı üretilmektedir. Ayrıca paslanmaz sac ile üretilen depolar da bütün tasarımlara ayak eklenmiştir. Polietilen kullanılarak üretilen silo tasarımlı depolarda ise bazılarının üstü açık yani kapaksız bir biçimde üretildiklerini görmekteyiz. Bu durum tahıl depolaması için yapılmıştır. Dileyen kullanıcılar için yine polietilen kullanılarak üretilen polietilen kapaklı silo tasarımlı depolar bulunmaktadır.
- Diğer tasarımdaki depolar, kalan tasarımdaki depolar kullanıma özel olarak üretilmektedir. Bu tanklara örnek olarak turşu depolarını verebiliriz. Bu tanklar içerisinde salamura yapılması için tasarlanmıştır, bu yüzden üretilir. Kullanım amacı da bu yönde olması önerilmektedir.
Su Depolarının Genel Özellikleri Nelerdir?
1986 yılından bugüne kadar gelen tecrübemiz ile son teknoloji üretim sistemleri birleştiğinde son derece dayanıklı ve uzun ömürlü depolor üretmekteyiz. Bu tankları, tasarımları doğrultusunda nasıl konumlandırılabileceğine dair bilgileri verdikten sonra, genel olarak merak edildiği için kısa özelliklerinden de bahsetmek gerekmektedir. Bu tankların kullanıcısına sağladığı pek çok avantaj bulunmaktadır.
İşte bu depoların genel özellikleri;
- Polietilen tanklar monoblok şekilde üretilirken, diğer depolar eklerin birleştirilmesi ile üretilmektedir.
- Bütün depolar yüksek ultraviyole ışınların dayanımına sahiptir.
- Bütün tanklar darbelere karşı dayanıklı üretilmektedir.
- Kolay nakliye edilebilir.
- Uluslararası gıda tüzüğüne ve Sağlık Bakanlığı tüzüğüne uygunluğu belgelendirilmiştir.
- Temizliğinden tutunda bakımına kadar her şey çok kolay bir şekilde yapılmaktadır.
- Çalışma ısı seviyesi -5 derece ile +80 derece arasındadır.
- Ebat çeşitliliği ise 50 litreden başlayarak, 100.000 litreye kadar büyüyebilmektedir.
- Özel projelendirme yapılmaktadır.
- İstenilen herhangi bir renkte üretim yapılabilmektedir.
- Üretim tesislerimizde hurdadan plastiklerden geri dönüştürülmüş ve üretime zarar veren hammadde veya renklendirici kullanılmamaktadır.
- Bu makalemizde de konumlandırma ile ilgili şehir efsanelerini ve tankların özelliklerini kaleme aldık. Kafanıza takılan tanklar ve diğer ürünlerimiz ile ilgili soruları müşteri temsilcilerimizi arayarak bilgi alabilirsiniz.