Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Su Depoları Ne Sıklıkla Temizlenmesi Gerekir?

Su Depoları Ne Sıklıkla Temizlenmesi Gerekir?

Su Depoları Ne Sıklıkla Temizlenmesi Gerekir?

Son zamanlarda depolama ürünleri hemen hemen her sektörde kullanılmaktadır. Bazı fabrikalar ve işletmelerde depolama türüne göre, deponun ne zaman temizlenmesi gerektiği bilinmemektedir. Bu kapsamda depolanan içerik ve deponun malzemesi çok önem arz etmektedir. Bu açıdan baktığımızda depolama ürünleri üç farklı hammadde ile üretilmektedir. Bu malzemeler polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Gıda depolamasında polietilen ve paslanmaz çelik depolama ürünleri kullanılırken, kimyasal depolama da polyester su deposu modelleri kullanılmaktadır. Bu hammaddeler fark etmeksizin, temizlikte depolanan içeriğe odaklanmak çok daha iyi olacaktır. Bu kapsamda temizlikte dikkat edilmesi gereken üç aşama vardır. Bu aşamalar sırasıyla aşağıdaki gibidir.

  • Temizlik Periyodu

Bir deponun temizlik periyodu, tamamen depolanan içeriğe bağlıdır. Bozulmayacak içerikler, tekrar tekrar depolanabilmektedir. Bozulabilen gıda gibi içeriklerin depolamasında ise depo, her kullanımdan sonra temizlenmelidir. Bu kapsamda fabrikalar depoladığı içeriği daha iyi tanıyacakları için, depolanan içeriğin türüne göre bir temizlik periyodu seçebilirler. Foseptik veya kirli su depolanan depolar için herhangi bir temizlik gerekmemektedir. Defalarca kullanılabilir.

  • Temizlik Şekli

Temizlik şekli, deponun şekline veya depolanan içeriğe göre değişmektedir. Eğer deponuz yer altında ise temizlik de fırçalar ile yapılacaktır. Bu kapsamda depolanan içeriğinde önemi büyüktür. Temizlik şeklinin depolanan içeriğe herhangi bir zarar vermemesi gerekir. Bu kapsamda seçeçeğiniz ekipmanları içerik güvenliğini sağlayacak biçimde seçmeniz gerekmektedir.

  • Temizleyici Seçimi

Temizleyici seçimi, temizlik hususunda çok dikkat edilmesi gereken aşamalardan bir tanesidir. Temizleyici seçimi de yine depolanan içeriğe bağlı olarak seçilmelidir. Organik içerikler depolanıyor ise, sirke gibi organik temizleyiciler tercih edilmelidir. Kimyasal içerik depolama kapsamında ise depolanan içerik ile tepkimeye girmeyecek veya içeriğe zarar vermeyen temizleyiciler tercih edilmelidir.

Su Depolarında Sıcaklık Dayanıklılığı

Depolama ürünlerinin kullanıldığı bazı sektörlerde, deponun sıcaklık dayanıklılığı oldukça önem arz etmektedir. Bu kapsamda bazı sektörlerde sıcak içerikler depolanabiliyor. Bu açıdan baktığımızda farklı depo malzemelerinin, farklı sıcaklık dayanıklılığı bulunmaktadır. Bu kapsamda polietilen hammadde kullanılarak üretilen depoların sıcaklık dayanıklılığı maksimum 50 dereceye kadar iken, polyester hammadde kullanılarak üretilen depoların sıcaklık dayanıklılığı maksimum 60 dereceye kadardır. Bu oran paslanmaz çelik hammadde kullanılarak üretilen depolarda ise 80 dereceye kadar yükselmektedir.

Bir depoya, dayanıklılığından yüksek sıcaklıkta bir içerik konulursa, erime gibi durumlar meydana gelebilir. Ancak verdiğimiz bu oranlarda +5, -1 kadar tolerasyon payı da bulunmaktadır. Sıcaklık dayanıklılığının yanında asit dayanıklılığı da çok tartışılmaktadır. Nitekim asit, turşu gibi bazı organik içeriklerde olabildiği gibi kimyasal içeriklerde de farklı farklı türlerde asit bulunabiliyor. Depolama ürünlerinin asit dayanıklılığı ise asit türüne ve deponun hammaddesine göre değişkenlik göstermektedir. Ancak kimyasal dayanıklılık konusunda en iyi depolama ürünü, polyester depolama ürünleridir. Organik asit dayanıklılığı ise en çok polietilen depolama ürünlerinde bulunmaktadır. Bu sebeple turşu gibi içerikler için polietilen depolama ürünleri kullanılabilir. 

Depolama Ürünlerinde Darbelere Dayanıklılık

Depolama ürünleri birçok farklı alanda kullanıldığı için, bu depolar birçok farklı dayanıklılık testi ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu kapsamda üretilen bir polietilen depo iklim testi ile sıcaklık ve soğukluk testi, darbe testinden geçirilmesi gerekebiliyor. Bu kapsamda polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünleri, içleri dolu olsa bile darbelere karşı mukavemet gösterebiliyor. Çünkü polietilen malzeme olarak esnek bir malzemedir. Buna ek olarak polyester depolama ürünleri de benzer şekilde darbelere karşı esneyerek cevap veriyor ve ciddi bir darbe ile karşı karşıya kalmadığı sürece kırılmıyor veya çatlamıyor.

Paslanmaz çelikten üretilen depolama ürünleri ise sert oluyor. Çünkü paslanmaz çelik malzeme olarak serttir ancak metalin dahi esneme tolerasyonu bulunmaktadır. Bu esneme tolerasyonu sayesinde darbe gördüğü anda hemen kırılmıyor veya çatlama yapmıyor. Ayrıca depolama ürünleri arasındaki en dayanıklı depolar, paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleridir. Bu depolama ürünleri farklı tasarımlarda üretilebiliyor. Sizlerde yukarıda yazılan hususlara ve depoladığınız içeriği göz önünde bulundurarak bir depolama ürünü satın alabilirsiniz.

12 Kasım 2024
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×