Bu tanklar, hem ülkemiz sınırlarında hemde diğer ülkelerde pek çok alanda kullanılabilmektedir. Kullanıcısına sağladığı pek çok avantaj ve uygun fiyatları sebebiyle oldukça popüler hale gelmiştir. Suyun değerli olduğu Afrika kıtasında ise bu depoların kullanımı oldukça fazladır.
Genel olarak kullanım amacına baktığımızda ise herhangi bir içeriğin depolanıp, koruma altına alınarak, nakliyesinin gerçekleştirilmesine olanak tanıyan ve içeriğe ihtiyaç duyulduğunda tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır. Bu tanklar içerisinde su deposu modelleri oldukça fazla satmaktadır. Çünkü bu tankla en ekonomik fiyat etiketine sahip depolardır. Ayrıca gıda depolaması amacıyla en çok kullanılan tanklardır. Çünkü kullanılan hammadde dahil, bütün malzemeler gıdaya zarar vermeyen malzemelerdir.
Bunların yanı sıra bu tanklar içerisinde hemen hemen her şey depolanabilmektedir. Bu yüzden sadece üç farklı hammadde ile üretilirler. Farklı hammadde ile üretilen depolar, depolanan içeriği etkileyebilmektedir. Bu yüzden yapılan ÜR-GE çalışmaları kapsamında, diğer üreticilerin yaptığı hatalar giderilmiştir. Bu hatalara örnek verilecek olursak, demirden üretilen bir depo, demir tadını içeriğe geçirebilirken oldukça ağır olmaktadır. Bu yüzden demir depo üretilmez. Peki üretilen tankların içerisinde neler depolanabilir? Bu sorunun cevabını anlamak için bu depolar nasıl üretiliyor, önce bunu anlamak gerekmektedir.
Depolar, pek çok farklı amaçlar doğrultusunda kullanılıyor. Fakat tankların belirli konularda diğerlerinden üstünlükleri bulunuyor. Üretilen depolar, polietilen, polyester, paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı hammadde ile üretilirler. Her tankın, hammaddesine göre, tasarımına göre bazı üstünlükleri bulunmaktadır. Fakat hepsinin ortak özellikleri de bulunuyor.
Ortak özelliklerinden belki de en önemlisi ultraviyole ışın dayanıklılığıdır. Bu dayanıklılık sayesinde tanklar içerisine zararlı ışınları almadığı için, tank içerisinde yosun oluşumu görülmez. Bu sayede oldukça steril bir ortam oluşturulmuş olur.
Bir diğer ortak özellik ise, hepsinin son teknoloji üretim sistemleri ile üretiliyor olmasıdır. Öte yandan tüm tanklar, imalat hatalarına karşı iki yıl boyunca garantilidir. Bunların yanı sıra kullanıma bağlı hasar gören depolarınız, üretim tesislerimizde tamiri yapılabiliyor. Buna ek olarak bu tanklar istenilen herhangi bir renkte üretimi yapılabilir. Bu sayede depolanan farklı içerikler, çok kolay bir biçimde kategorize edilebilir.
Tankların içerisinde hangi içeriklerin depolanabileceğini anlamak için bu tankların hammaddeleri özelinde üstünlüklerini anlamak gerekiyor.
Polietilen tanklar, gıda depolaması hususunda en uygun depolardır. Diğer tanklara göre daha farklı bir üretim şekli vardır. Polietilen tanklar, tek parça şeklinde üretilirler. Bu şekilde üretildiği için herhangi bir ek veya perçin olmaz ve daha sağlam depolar üretilmiş olur. Üretim esnasında kaliteli hammadde kullanıldığı için ise bu tanklar uzun ömürlü oluyor. Pürüzsüz bir yüzeye sahip olduğu için ise kolayca temizlenebilir. Temizliği düzenli yapılan depoların içerisinde kötü koku veya tortu oluşumu olmaz.
Yukarıdaki özelliklere istinaden, bu tanklar içerisinde içilebilir sıvılar ve gıdalar depolanabilir. Bunların yanı sıra tahıl depolamasında da kullanılabilir. Buna ek olarak turşu gibi salamura yapılması gereken gıdalarında depolaması yapılabilmektedir.
Polyester kullanılarak üretilen tanklar, kimyasal depolanması hususunda oldukça iyidir. Çünkü polyester su deposu, yüksek kimyasal dayanıklılık gerektiren bir durumda, izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak tanklar güçlendirilir. En nihayetinde bu tanklar, polyester reçine ve cam elyaf karıştırılarak el edilen malzeme ile üretilir. Bu malzemeler özel yapıştırıcılar kullanılarak birbirlerine yapıştırılır. Böylece sağlam tanklar elde edilmiş olur. Polyester depoların diğer özellikleri aşağıdaki gibidir,
Bu tankların içerisinde gliserin, glikoz, deterjan, ısı oranı 60 dereceyi geçmeyen her kimyasal depolanabilir.
Paslanmaz tanklar, en sağlam depo kategorisinde yer alır. Üretimi ise krom ve nikel karışıklı 304 AISI çelik ile üretimi yapılır. Elde edilen bu çelik parçalar, argon kaynağı ile birbirlerine birleştirilir. Paslanmaz tankların diğer özellikleri aşağıdaki gibidir.
Paslanmaz tankların, çalışma ısı oranı neredeyse kaynama noktasına yakın bir değerde olduğu için bu tanklar içerisinde her şey depolanabiliyor. İlaçtan tutunda pek çok gıda depolanması için uygundur. Sizler de sizin çalışma sisteminize uygun depoyu bulmak veya diğer tanklar hakkında bilgi almak için müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.