Müslümanlarca günde 5 vakit namazın cemaatle kılındığı mescitler ibadetlerini kolaylıkla yerine getirebilmeleri açısından son derece önemlidir. Günün beş vakti namaz vakitlerinin girdiğinin habercisi olan ezan bu mescitlerden okunarak herkese namazın vaktinin geldiğini bildirir. İşte camilerde müezzinin okuduğu ezan yüksek minare kullanılarak halka duyurulur. Onlara vaktin girdiği haberini verir. Aynı zamanda cami yapısından daha yüksek olan minare çok uzaklardan rahatlıkla görülebilir. Şekliyle fark edilerek namaz kılmak için mescit arayan kişilerin burayı kolay bulmasına da yardımcı olan bir işarettir aynı zamanda minare.
Minare inşa tekniği olarak çoğunlukla taştan veya tuğladan örülerek içerisinde de merdiven bulunan modeller kullanılır. Minareler beton kalıplar kullanılarak da inşa edilmektedir. Özellikle küçük ölçekli mahalle veya semt gibi mescitlerde minare ihtiyacını pratik ve ekonomik şekilde karşılamak üzere Karmod yeni bir model geliştirdi. Polietilen minare Karmod uzmanlığıyla özel tasarlanmış olup mescit alanlarında inşa sürecine ihtiyaç duymadan kullanım pratikliği kazandırır. Geleneksel İslam mimari konseptinden esinlenerek tasarlanan Karmod plastik minare görünüm ergonomisi, bakım gerektirmeyen yenilikçi sistemi ve pratikliğiyle öne çıkar.
Mescit inşası genelde çoğunlukla bu ibadethaneleri kullanacaklar tarafından gönüllülük esasıyla gerçekleştirilir. Gönüllü hayırseverlerden toplanan düşük bütçelerin tasarrufla kullanılması temel esası oluşturur. Karmod’un bu yenilikçi ürünü çok ekonomik minare fiyatları ile mescit inşa bütçelerine getirdiği tasarrufla kazandırıyor. Beton kullanılan veya tuğlalı minare yapımı çok uzun süreçler alır. Üstelik henüz inşa edilmeden önce yapı denetimi ve güvenliği açısından ayrı bir projenin daha çizilmesi gerekir. Çünkü minareler dar gövde ile yukarı doğru yükseldiğinden statik hesaplamaları ve yapı güvenliği daha fazla önem kazanmaktadır. Klasik betonarme yöntemiyle inşa edilen minare yapılarının inşa ve işçilik süreçleri son derece uzundur. İnşası aylar alabilir. Karmod taşınabilir minare klasik yöntemdeki inşa süreçlerini tamamıyla geride bırakıyor. Sevk edildiği gün yerine sabitlenerek kullanıma hazır hale getirilebiliyor.
Aynı zamanda plastik minare iş güvenliği risklerinin de ortadan kaldırılmasına büyük katkı sağlar. Yukarıda da belirttiğimiz gibi klasik betonarme veya tuğla kullanımıyla inşa edilen minarelerin iş güvenliği riskleri oldukça yüksek. En küçük hata inşada çalışan ustanın ciddi yaralanması veya ölümüyle sonuçlanabilen kazalara neden olabilir. Bu nedenle dar gövdede metrelerce yükselen minare inşasında çok ciddi iş güvenliği tedbirleri alınmak zorunda. Çalışanlar kendilerini minare yakınında oluşturacak güvenli bir platforma daha ihtiyaç duyarlar. Çünkü kendilerinin çalışma güvenliği için çelik halatlarla bağlanması gerekir ki iş kazalarının önüne geçilsin. Bu iş güvenliği uygulamalarının yoğunluğu çalışma sürelerini de uzatır. Normalde 1-2 ayda tamamlanması planlanan minare inşası güvenlik risklerine yönelik tedbirler sebebiyle aylarca zaman alabilmektedir. Karmod polietilen minare hazır üretimli kullanıma hazır konseptiyle minare inşasında gerekli iş güvenliği uygulamalarını ve kaza risklerini tamamen ortadan kaldırıyor.
Karmod polietilen minare modeli mescit inşaatlarında maliyeti ve iş güvenliği riskleriyle ciddi sorun oluşturan betonarme minare modeline güvenli alternatif sunmayı amaçlamıştır. Ar-Ge ürün geliştirme süreçlerinde yapılan çalışmalarla tasarlanan plastik minare fiyatları, uzun ömürlü kullanımı, şık tasarım gibi çok sayıda üstünlüğe sahip. Minare aynı zamanda özel tasarımlı ölçüleriyle ideal boyutta. Tasarımdaki detayların ürüne özgü kalıba başarıyla yansıtıldığı minare üretimi Karmod modern tesislerinde gerçekleştiriliyor. Dönüşümlü ve çevre dostu polietilen hammadde kullanımıyla yeni nesil teknolojili rotasyon makine sisteminde üretimle taşınabilir minare hazırlanıyor.
Karmod plastik minare ana gövdesi polietilen hammaddeden darbe dayanımlı ve uzun ömürlü sistemle üretiliyor. Ana gövdenin yanı sıra minarenin tepesinde geleneksel İslam mimarisinin olmazsa olmazlarından altın renginde sarı pirinç alem sette yerini alıyor. Alemin altında konik biçimdeki külah kısmı dayanım ve sağlamlığıyla öne çıkar. Külah alt kısmında petek olarak adlandırılan diğer ana gövde yer alır. Minareyi bilezik gibi üst orta bölümden saran kısımda yine polietilenden kombinasyon için farklı renkte üretilmiş şerefe bulunur. Şerefenin yine alt kısmında iki bölümden oluşan gövde devam eder. Minareyi tamamlayan son bölme ise altta yer alan kürsü (ayak) bölümüdür ki bu bölümden minare zemine sabitlenmektedir. Ana gövdeden aleme, şerefesine kadar Karmod güvencesinde minare satışı avantajlarından yararlanmak için mutlaka bilgi alınız. Üstelik ekonomik minare fiyatları ile mescit inşanızda tasarrufla kazançlı çıkın.