Günümüzde farklı amaçlar doğrultusunda, farklı kullanım alanlarında depolama ürünleri kullanılmaktadır. Genel olarak depo kullanımına baktığımızda ise polietilen su deposu ön plana çıkmaktadır. Depolama ürünlerinin kullanım amaçları oldukça çeşitlidir. Bu hususta çok farklı tasarımlarda ve ebatlarda üretilebilmektedir. Bu hususta genel olarak kullanım amaçlarına baktığımızda, organik veya kimyasal türü fark etmeksizin bir içeriğin mevsim ve çevre koşullarından korunması amacıyla depolanması, isteniyorsa içeriğin bir yerden farklı bir yere sevkinin sağlanması, depolanan içeriğe ihtiyaç duyulduğunda ise depo üzerinde bulunan tahliye vanası kullanılarak içeriğin tahliye edilmesine imkan tanıyan araçlar olarak karşımıza çıkar.
Depolama ürünleri, üç farklı hammadde ile, yani polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu hammaddelerden en ünlü olanı polietilendir. Polietilen, halk arasında plastik olarak bilinmektedir fakat polietilen ile ilgili yanlış bilinen pek çok bilgi bulunmaktadır. Yanlış bilinen bilgilerden bir tanesi de polietilenin sağlığa zararlı olduğu ile ilgilidir. Polietilenin, gıdaya uygunluğu kabul edildiğinden dolayı, bu depolama ürünleri içerisinde gıdalar, yani organik içerikler depolanabilir ve sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Hatta ilgili gıda uygunluğundan ötürü gıda ile teması bulunan pek çok ürün polietilen kullanılarak üretilmektedir.
Polietilen kullanılarak üretilen depoların gıdaya uygunluğu olduğundan dolayı en çok depolanan içerik su olmuştur. Burada depolanan suyun içilebilir olduğu konusunda tartışmalar devam etse de aslında burada depolanan suyun içilebilir olma özelliği tamamen su ile ilgili iken suyun içerisinde bulunduğu depo, suya herhangi bir etki sağlamaz.
Deponun asıl görevi suyu, çevre koşullarına karşı korumaktır. Eğer depolama ürünü içerisinde su içilebilir bir su ise direkt olarak içebilirsiniz fakat içilmesi uygun olmayan bir su ise deponuzun tahliye vanasına bağlayacağınız arıtma sistemi ile su içilebilir hale gelir.
Depolama ürünleri genel olarak çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır. Bu sebepten ötürü farklı tasarım ve ebat çeşitliliği bulunmaktadır. Hatta spesifik kullanım amacı bulunan, turşu salamurası kapsamında kullanılan depolama ürünleri de bulunmaktadır. Salamuranın yanı sıra tahıl depolaması için silo depolar da kullanılmaktadır. Bu depoların hepsi polietilen hammadde ile üretilmektedir. Ayrıca bu tanklar, hafif ve tasarımları sebebiyle yere çok iyi tutundukları için içeriklerin sevkiyatı amacı ile de kullanılmaktadır. Bizler çok merak edilen bir konu olan plastik depolama ürünleri içerisinde hangi içerikler depolanır ve hangi amaçlarla kullanılır, sizler için derledik.
Polietilen kullanılarak üretilen depoların içerisinde genel olarak organik içerikler depolanmaktadır. Bu hususta turşu depolaması için kullanılan depolarda oldukça popülerdir. Depolanan içeriklerin başında ise su gelmektedir. Depolama ürünleri denince aklımıza her ne kadar sıvı içerikler gelse de aslında bu depoların içerisinde tahıl gibi katı içeriklerin depolaması da yapılabilmektedir. Organik içerikler denince aklımıza sürekli olarak yediğimiz içtiğimiz içerikler gelir. Bu kısmen doğru olsa da endüstri kullanımda organik olan mamul ve yarı mamullerin depolanması hususunda kullanılmaktadır. Bu açıdan bakıldığında depolama ürünleri, üretimi hızlandırmaktadır.
Kimyasal depolama gelince aklımıza çok fazla kimyasal türü gelmektedir. Polietilen depoların çalışma ısı oranı en sıcak +50 derecedir. Bu depolama alanında en etkili depolama ürünü polyester su deposu modelleridir. Çünkü polyester depolama ürünlerinin üretim reçetesine izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine eklenmektedir. Böylece aşındırıcı ve yanıcı kimyasal içeriklere karşı daha etkili bir depolama sunmaktadır. Kimyasal içerik denince aklımıza asit gibi zararlı kimyasallar gelebilmektedir. Fakat her kimyasalın her depoda muhafaza edilmesi doğru değildir. Plastik depolama ürünleri içerisinde daha çok deterjan, glikoz, mazot ve yakıt gibi ürünlerin depolanması daha doğru olacaktır. Bu hususta polietilen hammadde ile üretilen toprak altına konumlandırılan depoları da tercih edebilirsiniz.
Daha önce depolama ürünü kullanmamış insanlar, depolama ürünleri içerisinde sadece sıvı içerikler depolandığını sanmaktadır fakat bu depolar içerisinde pek çok katı içerikte depolanmaktadır. Çünkü depoların en temel amacı, depolanan içeriğin korunması ve sevk edilmesidir. Katı içerikler, katı formda olduğu için doğal olarak tahliye vanasından tahliye edilemezler. Fakat kapak çapı geniş olduğu için kapak bölümünden depolanan içerikler çok rahat bir şekilde kapak kısmından tahliye edilebilir. Bunların yanı sıra, polietilen ile üretilen depolama ürünleri, kullanıcılarına farklı alanlarda faydalar sağlamaktadır. Bizlerde polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünlerden satın almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz. Bunların yanı sıra modelleri, web sitemiz aracılığı ile inceleyebilirsiniz.