Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Mülkünüz için doğru su deposu nasıl seçilir?

Mülkünüz için doğru su deposu nasıl seçilir?

Bu tanklar, çevremizdeki pek çok alanda kullanılıyor. Keza iş yerlerinde, sanayilerde hatta evlerimizde pek çok amaç doğrultusunda kullanılabilmektedir. Sanayilerde su deposu modelleri genellikle üretim bantlarından çıkan içeriklerin dış çevreden korunması ve üretilen içeriklerin nakliyesi gibi amaçlar ile kullanılır. Diğer kullanımlarda ise foseptik, yağmur suyu toplama sistemleri gibi amaçlar doğrultusunda kullanılabiliyor.

Genel manada kullanım amacına baktığımızda ise bir gıda veya kimyasal içeriğin, depolanarak dış çevre koşullarından korunmasını sağlayan, nakliyesini kolaylaştırıp, içeriğe ihtiyaç duyulduğu bir andan tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlar olduklarını görmekteyiz. 

Bir mülk için en doğru depo seçimini yapmak, depo satın almak isteyen insanlar için oldukça zor olabiliyor. Bir mülk doğrultusunda en uyumlu depoyu seçmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

İhtiyacınız olan ebatı hesaplayın.

Bir depolama ürünü ihtiyacınız olduğunda ilk yapmanız gereken, ihtiyacınız olan ebatı hesaplamaktır. Bunu yapmanızdaki en temel amaç ise, ihtiyacınızı soyut bir durumdan somut bir duruma geçmesini sağlamaktır. Somut duruma geçtiğinde gözden kaçırdığınız bazı noktalar olduğunu keşfedip, deponun devirdaim hacmini de hesaba katmayı unutmayın.

Yer altı mı yer üstü mü, karar verin.

Depolar yer üstünde ve yer altında kurulabilir. Foseptik ve yağmur suyu toplama sistemi kurulması gibi bir ihtiyaç söz konusu ise yer altı depolar tercih edilebilir. İlaçlama ve sulama gibi bir durum söz konusu ise yer üstü depolar tercih ediliyor. Fakat bu gibi ihtiyaçlar içinde yer altı depolar tercih edilebilir. Yer altı tanklar birbirleri ile bağlantı kurulabildiği için, istenilen hacimde tercih yapabilirsiniz.

İhtiyacınız olan tasarımı belirleyin.

Bütün tanklarda farklı tasarımlar mevcuttur. Dikey ve yatay tasarımlar oldukça fazla tercih ediliyor. Yatay tasarımlı tanklar, daha çok seyyar araçlarda tercih ediliyor. Bunlar genellikle tırlar, yatlar, karavanlar gibi araçlar oluyor. Dikey tasarımlı depolar ise daha çok evlerde kullanılıyor. Çünkü yapısı itibariyle yan yana istiflenebilir ve hacmine göre pek fazla yerde kaplamazlar.

Hangi hammaddeler ile depo üretimi yapılır?

Depolar, polietilen, polyester ve paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı hammadde ile üretimi yapılır. Bu hammaddeler depo üretimi için oldukça uygundur. Hammadde özelinde polietilen su deposu modelleri gıda depolanmasına daha uygun iken, polyester tanklar kimyasal depolama konusunda oldukça üstündür. Polietilen tanklar, lineer düşük yoğunluklu polietilen kullanılarak, tek parça halinde tesislerimizde üretimi yapılır. Polyester tanklar, polyester reçine, cam elyaf ile elde edilen malzemenin özel yapıştırıcılar ile birleştirilerek üretilir. Paslanmaz tanklar ise, krom ve nikel karışıklık AISI çeliğin argon gazı ile kaynatılarak birleştirilmesi ile oluşmaktadır. 

Su depoları nasıl üretiliyor?

Polietilen tanklar, son teknoloji üretim tesislerimizde, monoblok yani başka bir deyişle tek parça halinde üretilir. Diğer tanklar parçaların yapıştırılması veya birbirine kaynatılması ile üretilir. Bu sayede bu tanklar yerinde montaj yapılabilme özelliğine sahip olur. Bütün tanklar belirlenen bir dayanıklılık standartlarına göre üretilmektedir. Paslanmaz tanklara ekstra olarak, yine paslanmaz çelikten ayaklar ve merdiven ilave edilir. Diğer tanklarda ise ayak kısmı yatay tanklarda bulunur.

Depoların avantajları nelerdir?

Bu depoların, kullanıcısına sağladığı pek çok avantaj bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise polietilen tankların uluslararası düzeyde kabul görmüş gıdaya uygunluğu bulunmasıdır. Bu yüzden gıda ile teması bulunan pek çok ürün polietilenden üretilir. Bunların yanı sıra bütün tankların yüksek ultraviyole ışın dayanımı bulunur. Bu sayede depo içerisine zararlı ışınlar girmez. Böylece daha sağlıklı bir ortam oluşturulmuş olur. 

Polyester tankların ise, yüksek kimyasal dayanıklılığının bulunması sayesinde pek çok kimyasalı bu tanklarda depolayabilirsiniz. Öte yandan paslanmaz çelikten üretilen tanklar ise kaynama noktasına yakın olan çalışma sıcaklıkları sayesinde depoladığınız içeriğin sıcaklığını dert etmezsiniz. Paslanmaz tanklar +80 dereceye kadar çalışabiliyorlar. Mülkünüz için daha uygun fiyatlı bir çözüm arıyorsanız da o depo kesinlikle polietilen depolardır.

Bu makalemiz ile birlikte sizlere mülkünüzde kullanabileceğiniz depolar ile ilgili bilgiler verdik. Bu depolar tabi ki burada verebildiğimiz bilgilerden daha fazlası var. Bu yüzden kafanıza takılan diğer sorularınız için müşteri temsilcilerimizle görüşerek, size en uygun depoyu bulabilirsiniz.

22 Ağustos 2022
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×