Ülkemizde tarım ve hayvancılık oldukça yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Bu kapsamda hayvancılıkta pek çok farklı depo kullanılmaktadır. Bu depolardan birisi de 5 tonluk su deposu modelleri olabilir. Bu depolar sağılan sütlerin, hayvanları yıkamak ve içmesi için suyun depolanması için kullanılabilir. Nitekim küçükbaş veya büyükbaş fark etmeksizin, bu depoları pek çok farklı ihtiyacınız için depolayabilirsiniz. Hayvancılıkta kullanılan depoların beş avantajı ise aşağıdaki gibidir.
Bazı alanlarda insanlar hayvancılık ile teknolojiyi birleştirdiler. Böylece hayvanlar sağım makineleri ile sağılıyor ve sağılan sütler direkt olarak bu depoların içerisine depolanıyor. Bununla birlikte sağılan sütten yapılan peynirler veya yoğurtlarda bu depolarda depolanabiliyor.
Koyun gibi hayvanların belirli dönemlerde kürkünün kırpılması gerekmektedir. Bu kırpma işleminden önce ise hayvan güzelce yıkanır çünkü hayvandan çıkan yün, yorgan ve yastık yapımında kullanılabilir. Ayrıca keçe yapımında da bu yünler kullanılıyor. Hayvanlarınızı yıkamak için kullanacağınız suyu ise depolarda muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu depolar taşınabildiği için deponuzu hayvanlara yakın bir yere götürebilirsiniz.
Hayvanların tahıl olan yemleri bu tarz depolarda depolanabilir. Özellikle kümes hayvanlarının yemlerini, silo depolarda depolayabilirsiniz.
Hayvancılık sektörü gittikçe teknoloji ile birleşiyor. Böyle otomatize sistemlerde hayvanların içmesi için su depolaması yapılabiliyor.
Hayatımızın her yerinde su kullanıyoruz. Hayvancılıkta kullanılan su da yağmur suyundan elde edilebilir. Üstelik yağmur suyunu hasat etmesi de oldukça kolaydır. Hemen hemen herkes bu tarz bir hasat yapabilir.
Ülkemizde küçükbaş hayvancılığın yanında, yumurta üretimi için kümes hayvancılığı da çok fazla yapılmaktadır. Hatta yapılan hayvancılığa göre yumurtaları kategorize ediyoruz. Bu kapsamda kümes hayvancılığında da su deposu modelleri çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü kümes hayvancılığı genellikle otomatik olarak yapılmaktadır. Kümes hayvanları belirli bir yerde tutulur ve hayvanlar yem ve su sağlanır. Hayvanların yemesi için yem, içmesi için su, depolar aracılığı ile sağlanıyor. Genellikle bu sistemler otomatize sistemler olduğu için yeterli miktarda su ve yem, depoların içerisinde daima bulunduruluyor.
Bazı durumlarda hayvanların yumurtladığı yumurtalar da depoların içerisinde muhafaza ediliyor. Ancak bu çok fazla kullanılan bir yöntem değildir. Bunun yerine genellikle yağmur suyu hasadı ile hayvanların bakımında kullanılan sudan tasarruf sağlanmaya çalışılıyor. Ayrıca yağmur suyu hasadı yapmak oldukça kolaydır. Bir depo satın alarak hemen yağmur suyu depolamaya başlayabilirsiniz. Bununla birlikte bu depolar çeşitli renklerde ve tasarımlarda üretilebiliyor. Sizlerde ihtiyacınıza uygun bir depo satın alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
Depolar pek çok farklı alanda, pek çok farklı amaç doğrultusunda kullanılabiliyor. Bu kapsamda bu depoların içerisinde organik, kimyasal, katı veya sıvı içerikler depolanabiliyor. Bu kapsamda depoların kullanıcısına sağladığı pek çok farklı avantaj bulunuyor. Bu avantajlardan bazıları ise deponun tasarımının sağladığı avantajlardandır. Bunun yanında depoların üretildiği malzemelerinde çok fazla avantajı bulunuyor. Nitekim depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu kapsamda depoların tasarımları ve tasarımının sağladığı avantajlar ise aşağıdaki gibidir.
Dikey tasarımlı depolar, ağır sanayi alanında çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar yerden çok fazla alan kaplamıyor ve üretim bantları üzerinde çok fazla kullanılabiliyor. Bir içeriğin üretime girmesine, veya bir yerden farklı bir yere taşınmasında da çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar titreşim stresine karşı oldukça dayanıklıdır.
Yatay tasarımlı depolar genellikle dar alanlarda çok fazla kullanılıyor. Özellikle karavan ve yatlarda çok fazla kullanılmaktadır. Sizlerde bu depolardan satın alıp, evinizde, yat veya karavanınızda kullanabilirsiniz. Bu depolar yere tam oturduğu için bahçelerde yağmur suyu hasadı yapma veya fabrikalarda ürün üretimi için çok fazla kullanılmkatadır. İstediğiniz renkte bir depo satın almanız mümkündür. Böylece ürettiğiniz farklı ürünleri depolayıp, kategorize edebilirsiniz.
Silo tasarımlı depolar, yine sanayi alanında deterjan üretiminde özellikle çok kullanılmaktadır. Bu depoların ters şemsiye şeklindeki tasarımı sayesinde içerisine depolanan yarı akışkan veya akışkan içeriklerinizi %98 oranında boşaltabiliyorsunuz. Bununla birlikte bu depoların içerisinde bakliyat depolama da çok fazla yapılmaktadır. Sizlerde ihtiyacınıza uygun bir depo satın alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.