Günümüz iş dünyasının hızlı ve meraklı ortamında, şirketler her zaman maliyetleri düşürürken üretkenliği daha da artıracak yenilikler arayışındadır. Bu yeniliklerden biri de prefabrik ofis binalarının kullanımıdır. Bu binalar uygun maliyetli, zaman kazandırıcı ve geleneksel binalarda bile elde edilemeyecek düzeyde esneklik sağlıyor. Modüler ofis binaları, başka bir yerde tasarlanan ve sahada monte edilen modüllerden oluşur. Su, kıtlaşana veya kirlenene kadar hepimizin hafife aldığı hayati bir kaynaktır. Evde su güvenliği sadece yeterli hacme sahip olmakla ilgili değildir; daha da önemlisi, temiz, güvenli ve güvenilir suya sahip olmakla ilgilidir. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri de su deposu modellerinin kullanılmasıdır. Su veya herhangi bir katı veya sıvı içeriğin depolama ve yönetimi yaklaşımından başlayarak tesisinizde su güvenliğini nasıl sağlayacağınızı daha iyi anlamaya ihtiyaç vardır. Bu da depoların öneminin anlaşılmasına yönelik bir sonraki içgörüyü ortaya çıkarmaktadır. Bu sadece su kıtlığı zamanlarında tasarruf etmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda acil durumlarda yedek bir su kaynağına sahip olmanızı sağlar.
Depolar genellikle plastik, metal ve diğer birçok malzeme türünden yapılır. Her birinin artıları ve eksileri vardır. Örneğin, plastik olanlar hafiftir ve kurulumu oldukça kolaydır, ancak güneş ışığına maruz kaldıklarında zamanla bozulurlar. Uygun bir tank boyutu seçtiğinizden emin olmak için evinizde kullandığınız su miktarını belirleyin. Örneğin, dört kişilik bir aile tek bir kişiden daha fazla su kullanacaktır. Ayrıca, bahçe sulama veya gelecekte yapılacak çeşitli iyileştirmeler gibi gelecekteki ihtiyaçları da hesapladığınızdan emin olun. Doğru kurulum, tankınızın uzun ömürlü olması ve işlevselliği açısından büyük önem taşır. Sabit bir yüzeye monte ettiğinizden ve güneşten ve diğer aşırı hava koşullarından koruduğunuzdan emin olun. Düzenli temizlik, sızıntı kontrolü ve hatta sisteminizin herhangi bir şekilde hasar görmesi kirlenmeyi önleyecektir. Doğru tankı aldıktan sonra, içinde depolanan suyun güvenli ve temiz olduğundan emin olmak istersiniz.
Zamanla tankın içinde tortu ve yosun birikebilir. Suyu bunlardan temiz tutmak için her 6 ila 12 ayda bir düzenli temizlik yapılması önerilir. Suyun kalitesi bir sorun teşkil ediyorsa, klor gibi kimyasallar kullanılarak arıtılabilir, böylece bakteri ve patojenler öldürülebilir. Ancak, belirli yönergelere göre sağlığa zararlı olabileceğinden, aynı işlem yapılırken dikkatli olunmalıdır. Tankınıza yerleştirileceğiniz akıllı sensörler yardımıyla su seviyesi izlenebilir, sızıntı tespit edilebilir ve hatta suyun kalitesi değerlendirilebilir. Akıllı telefonunuza gönderilen gerçek zamanlı veriler, su kaynağınızı herhangi bir güçlük çekmeden takip etmenize yardımcı olacaktır.
Asırlık bir uygulama olan yağmur suyu hasadı modernite ile çok iyi bir şekilde uzlaşmıştır. Su kıtlığının artması ve sürdürülebilir yaşam ihtiyacının hissedilmesiyle birlikte, yağmur suyunu depolamak için polietilen depolar kullanmak giderek çevre dostu ve uygulanabilir bir çözüm haline geliyor. Doğru tankı almak, verimli bir yağmur suyu toplama sisteminin temelini oluşturur. Farklı depolar plastik, metal ve hatta fiberglas gibi farklı malzemelerden yapılır. Plastik depolar, özellikle UV-stabilize polietilenden üretilenler, hafif ve nispeten sağlam oldukları için yağmur suyu hasadında büyük ölçüde kullanılmaktadır. Deponun uygun boyutu, aileniz tarafından ne kadar su kullanıldığının ve su toplama alanınızda ne kadar yağış olduğunun hesaplanmasına bağlı olacaktır. Genel bir kural olarak, çatı alanı ne kadar büyükse ve yağış miktarı ne kadar fazlaysa, o kadar büyük bir tanka ihtiyaç duyulacaktır. Örneğin, yağışın orta düzeyde olduğu orta büyüklükte bir aile 5.000 litrelik bir tankla idare edebilir. Deponuzu uygun şekilde yerleştirmeniz, oluklarınızdan en iyi şekilde su toplamanızı sağlayacaktır. Genel olarak, çoğu depo ya zemin seviyesinde ya da yer altındadır. Alanın sabit olduğundan emin olun ve tank bakım için kolayca erişilebilecek bir konumda olmalıdır. Depoyu bir ilk sifon yönlendiricisi ile oluk sisteminize bağlamak, çöpleri deponuzdan uzak tutmanıza yardımcı olabilir.
Bir yağmur suyu toplama sistemi kurmak bazen nispeten basit olabilir. Çatınız sizin toplama alanınızdır. Temiz ve toksik olmayan malzemeden yapılmış olduğundan emin olun. Oluk ve iniş borusu sistemleri temiz ve bakımlı olmalıdır. Bunlar çatınızdaki yağmur suyunu toplar ve tankınıza yönlendirir. Yaprak koruyucuların takılması, döküntüler nedeniyle herhangi bir tıkanma olmamasını sağlar. Temel olarak yağmur suyu temizdir. Kalitesini daha da artırmak için aşağı boru girişi ve tanka giriş gibi farklı aşamalarda filtreler kurulabilir. Toplanan yağmur suyunun içilebilir amaçlar için kullanılması durumunda arıtma için UV arıtma veya başka bir yöntem kullanılabilir.
Bu kesinlikle yağmur suyu toplama sisteminizin en iyi şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Depo ve oluklarda sızıntı, çatlak veya genel aşınma belirtileri olup olmadığını kontrol edin. Depolanan suyun kaybolmasını veya kirlenmesini önlemek için bunları takip edin. Bunun nedeni doğal olarak zaman içinde tankın dibinde çökme olmasıdır. Yıllık olarak yapılacak temizlik bu tortuların giderilmesine çok yardımcı olacaktır. Bunu kendiniz yapabilir ya da profesyonel bir servis kiralayabilirsiniz. Depolanan suyu periyodik olarak kontrol edin. Örneğin, içtiğinizde veya yemek pişirmek için kullandığınızda, iyice kontrol edin. Suyunuzun pH değerini, bakteri kontaminasyonunu ve diğer kalite göstergelerini kontrol etmek için kullanılabilecek basit test kitleri vardır.