Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Anasayfa
  • Blog
  • Endüstriyel Temizlik Ürünleri İçin Uygun Depolama Tankı Nasıl Seçilir?

Endüstriyel Temizlik Ürünleri İçin Uygun Depolama Tankı Nasıl Seçilir?

Endüstriyel Temizlik Ürünleri İçin Uygun Depolama Tankı Nasıl Seçilir?

Ülkemizde toz ve yarı akışkan şekillerde deterjanlar üretiliyor. Deterjan üretimi için farklı farklı depolar kullanılmaktadır. Özellikle polyester kullanılarak üretilen depolar çok fazla kullanılıyor. Polyester su deposu fiyatları da oldukça uygun olduğu için hemen hemen her fabrikada bu depolardan görebilmekteyiz. Ancak deterjan üretiminde polietilen depolar da kullanılıyor, bazen paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar da kullanılıyor. Bu kapsamda genellikle uygun fiyatlı olan polietilen ve polyester depolar çok fazla kullanılmaktadır.

Tasarım açısından baktığımızda ise deterjan gibi temizlik ürünleri üretiminde genellikle silo tasarımlı depolar çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü ters şemsiye tasarımı sayesinde içerisine depolanan akışkan veya yarı akışkan içeriği %98 oranında boşaltabiliyorsunuz. Çünkü deponun tahliye vanası alt tarafında bulunuyor. Bununla birlikte temizleyici üretiminde dikey ve yatay tasarımlı depolar da çok fazla kullanılmaktadır. Bununla birlikte bu tarz depolar pek çok farklı ürünün üretiminde de çok fazla kullanılıyor.

Fabrikalarda üretim maliyeti çok önemli olduğu için, fabrikalarda genellikle uygun fiyatlı depolar kullanılmaktadır. Hal böyle olunca fabrikalarda genellikle polietilen depoların kullanıldığını görmekteyiz. Ancak boyut hususunda büyük, devasa boyutta depolar kullanmak gerekiyorsa, polyester depoların kullanılması daha doğru olacaktır çünkü bu depolar 400 litre ile 100 ton arasında farklı farklı boyutlarda üretilebiliyor. Bunun yanında istediğiniz herhangi bir renkte depo üretilebilmektedir.

Gıda Temasına Uygun Depoların Özellikleri Nelerdir?

Genel olarak gıda üretiminde kullanılan ekipmanların, temiz ve gıda temasına uygun olması gerekmektedir. Bu kapsamda gıda temasına uygun su deposu modelleri de polietilen ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu kapsamda kullanılan bu depoların kendine özgü özellikleri olduğu gibi, benzer özellikleri de bulunmaktadır. Polietilen kullanılarak üretilen depoların boyut çeşitliliği ile paslanmaz çelik depoların boyut çeşitliliği aynı değildir. Çünkü polietilen depoların üretim süreci nedeniyle ancak 25 tona kadar üretilebiliyor. Ancak 50 litre gibi çok küçük modellerde üretilebiliyor. Bunun yanında paslanmaz çelik depolar 100 tona kadar üretilebiliyor. 

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar, dayanıklılık bakımından en dayanıklı depolardır. Polietilen depolar da dayanıklıdır ancak daha çok esnektir diyebiliriz. Uygun fiyatlı olduğu için polietilen depoları hemen hemen her ihtiyacınız için kullanabilirsiniz. Bununla birlikte bu depolar oldukça hafiftir. Bu sebeple ürettiğiniz gıdaları bu depolarda depolayıp, bir yerden farklı bir yere taşımak için kullanabilirsiniz. Bu kapsamda bu depolar taşımanın getirebileceği titreşim stresine dayanıklıdır. 

Paslanmaz çelik malzeme olarak gıda temasına uygun bir malzemedir. Ancak polietilenin malzeme olarak uluslararası olarak kabul görmüş gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Bu sebeple her iki depoyu da katı veya sıvı fark etmez, herhangi bir gıdanın depolanması, üretilmesi veya taşınması için kullanabilirsiniz. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar sağlamlığı ve kolay temizlenebilir olması nedeniyle ilaç üretimi için de çok fazla kullanılmaktadır.

Paslanmaz Çelik Depoların Özellikleri ve Bazı Kullanım Alanları 

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar gemiler, fabrikalar ve daha pek çok farklı alanda, farklı amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır. Çünkü paslanmaz çelik depoların kullanıcısına sağladığı pek çok farklı avantaj bulunmaktadır. Bu avantajlardan birisi de bu depolar oldukça sağlam ve uzun ömürlüdür. Bu sebeple pek çok farklı endüstri de kullanılmaktadır. Özellikle fabrikalarda gıda ve kimyevi ürünlerin üretiminde çok fazla kullanılıyor. Hatta biyokimya alanında bazı mikrop, bakteri ve virüslerin depolanmasında yine bu depolar kullanılmaktadır. Nitekim bu bakteri ve virüsler, özel bir kaba konuluyor. Ardında paslanmaz depoların içerisine kuru buz atılıyor. Kuru buz ile birlikte deponun içerisi soğutuluyor. Ardından dikkatli bir şekilde bakterilerin olduğu kap içerisine konuluyor ve deponun kapağı kapatılıyor. Depoda soğuk hava deposuna kaldırılıyor. Bu şekilde pek çok farklı içerik dondurulabiliyor.

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar oldukça dayanıklıdır. Bu sebeple okyanus ötesi seyahat eden gemilerde bu depolar yakıt ve tatlı su depolamak için kullanılıyor. Çünkü bu gemiler açık okyanuslarda günlerce seyahat ediyor. Bu sebeple gemide çalışan tayfanın su ihtiyacı ve geminin yakıt ihtiyacı bu depolarda depolanmaktadır. Bunun yanında bu depolar kullanılarak pek çok farklı gıdanın üretimi yapılmaktadır. Çünkü bu depoların gıda temasına uygunluğu bulunuyor. Sizlerde ihtiyacınız olan büyüklükte bir depo satın alabilir ve hemen kullanabilirsiniz.

10 Nisan 2025