Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Su Deposu
  • Blog
  • Donmaz Hayvan Sulukları İle Hayvanların Sağlığını Koruyun

Donmaz Hayvan Sulukları İle Hayvanların Sağlığını Koruyun

Donmaz Hayvan Sulukları İle Hayvanların Sağlığını Koruyun

Ülkemizdeki tarım ve hayvancılık, yurt dışına göre bir tık geri kalmaktadır. Çünkü çiftçilerin ve hayvancılık yapanların genel olarak geliri az ancak gideri çok fazladır. Bu kapsamda insanlar haliyle işlerini geliştirmeye odaklanamıyor. Ancak donmaz hayvan sulukları sayesinde hayvanlarınızı daha iyi besleyebilirsiniz. Çünkü soğuk iklimlerde hayvanlar için sürekli su temini sağlama işi oldukça sorunludur, çünkü geleneksel su yalakları genellikle kış aylarında donar. Donmaya dayanıklı su yalakları bu tür bir sorun için etkili çözümlerdir ve hayvanların sıcaklıklar ne kadar donarsa donsun her zaman temiz içme suyuna erişebilmelerini sağlar.

Bu yalaklar yalıtım malzemeleri veya içlerine yerleştirilmiş olan bazı malzemeler ile üretilmektedir. Böylece su eksi sıfır derece sıcaklıklarda bile donmaz. Bu özellik, soğuk aylarda hayvanların sağlıklı ve susuz kalmamasını sağlar. Susuzluk ciddi bir sağlık bozukluğudur ve üretkenliğin ve büyümenin azalmasına neden olur. Donmaya dayanıklı olan hayvan suluklarından satın alarak, çiftçilerin yalaklardaki buzu elle kırmak veya yalakları sürekli olarak yeniden doldurmakla ilgilenmelerine gerek kalmaz. Bu, çiftçilere zaman kazandırır ve hayvanların kış aylarında susuz ve rahat kalmasını sağlar. Donmaya dayanıklı olan bu suluklar, özellikle çiftliklerde yıl boyunca sağlığı ve üretkenliği korumak çok kritik olduğundan, soğuk iklimlerde bir hayvancılık yapan biri için mantıklı olacaktır.

Su Depoların Hayvancılıkta Kullanımı

Depolama ürünleri çevremizde gördüğümüz çoğu alanda kullanılmaktadır. Her türlü hayvancılık ve tarıma dayalı işletmede vazgeçilmez bir araçtır. Depolama ürünleri, özellikle hayvancılıkta, daha iyi ve daha sürdürülebilir su yönetimi için tarımsal faaliyetlerde önemli bir rol oynar. Tarımda, bu depolar, çiftçilerin kurak veya kuraklık döneminde mahsul sulama için kullanabilecekleri yağmur suyunu veya yeraltından çekilen kaynak suyunu depolamak için kullanılmaktadır. Bu sayede bir çiftçinin sürekli suyu bulunur. Bu durum, mahsullerin büyümesinde tutarlılığı sağlar ve düşük yağış dönemlerinde bile verimlerini artırır. Çiftçiler ayrıca suyu tanklarda depolayarak diğer su kaynaklarına olan bağımlılıklarını azaltabilir ve zamanla işletme maliyetlerini düşürebilirler.

Depolama ürünleri özellikle doğal su olmadığında veya erişilemediği durumlarda, çiftlik hayvanlarının susuzluklarını gidermeleri için su depolamanın ana araçlarından biridir. Tanklar, hayvanın her zaman elle doldurulmasına gerek kalmadan sürekli taze ve temiz içme suyu tedarikini sağlamak için otomatik su doldurma sistemleri ile kullanılabilir. Sıcak havalarda oldukça önemlidir çünkü susuzluk, üretim kapasitesinin azalması ve genel olarak hayvan sağlığının bozulmasına neden olabilir. Depolama ürünleri farklı boyutlarda ve farklı malzemelerde üretilebilir, bu nedenle çeşitli çiftliklere ve çeşitli çevre koşullarına uygundur. İster sulama amaçlı olsun, ister hayvancılık amaçlı olsun, bu tankların kullanımı, uzun vadede su israfını azaltan ve verimliliği artıran daha sürdürülebilir ve daha etkili çiftlik yönetim stratejilerine katkıda bulunabilir.

Hayvan Yemliklerin Hayvan Sağlığı ve Verimliliğindeki Önemi

Hayvanların yem yediği kaplar, ülkemizde birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Nitekim yemlik, hayvan sağlığı, büyümesi ve çiftlik verimliliğinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Keza her hayvanın bir yemliğe ihtiyacı vardır. Uygun bir besleme bölümü, yiyecek ve suyu hayvanların kolayca ulaşabileceği bir yere koyar. Bu, hayvanın gelişimi için olmazsa olmaz bir maddedir. Doğru şekilde tasarlanmış bir yemlik, hayvanların aşırı rekabet olmadan günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayarak yiyecek israfını önler. Bu, yiyecek maliyetlerinden tasarruf sağlar ve ayrıca besleme alanını çok daha temiz tutarak hastalık riski olasılığını azaltır. Ayrıca sıcaklığın sıfırın çok altına düştüğü bölgelerdeki yalıtımlı veya donmaya dayanıklı suluklar kullanabilirsiniz. Hayvanları yıl boyunca susuz tutmak susuz kalmayı önler, bu, hayvanın bağışıklık sisteminin daha iyi bir hızda kalmasını sağlayarak onları daha sağlıklı ve daha üretken hale getirir. Hem yemlikler hem de oluklar, genel sağlık ve üretkenliği artırırken iş gücünden tasarruf sağlayabilir veya diğer işlerinize odaklanabilirsiniz.

Otomatik veya yerçekimi sistemleriyle yemlikler, çiftçinin porsiyon ve zaman üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmasını sağlar. Yerçekimi sistemler ise ahır aşağıda olur ve genellikle yukarıdan boru sistemiyle yemliğe yem atılır. Böylece tüm hayvanlara yeterli miktarda yem gelir. Bunların yanında mobil tuvalet modelleri de bulunmaktadır. Bu tuvaletler, sabit bir tuvaletin olmadığı, yani kanalizasyon sisteminin bulunmadığı her alanda kullanılabilir. Oldukça kullanışlıdır. Yemliklere geri dönecek olursak, bu, bir gün boyunca hayvana tutarlı miktarda yem sağlanmasına yardımcı olur. Özellikle büyük işletmeler için, manuel besleme çok fazla emek yoğun bir süreç olabileceğinden, bu çok fazla zaman kazandırır. Bazı yemlikler, belirli hayvan türlerinin beslenme gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamak için bir tür yemi diğerine tercih edecek şekilde tasarlanmıştır.

30 Eylül 2024
×
Sepetinizde şuan {{ basketItems.length }} ürün var.
Product Image
{{ item.piece }}
×