Son zamanlarda depolama ürünleri, hemen hemen her sektörde kullanılmaya başlandı. Bunlara ek olarak tarım alanlarında da güçlendirilmiş tanklar çok fazla kullanılıyor. Geniş arazilerde bu depolar, sulama için sadece su sağlamakla kalmaz, aynı zamanda her bir damlanın maksimum etkiyle kullanılması ve büyük alanların israf edilmeden kullanılmasını sağlar. Depolama ürünleri bu konuda önemli bir rol oynar, suyun yeterli miktarda mevcut olmasını ve tankların yapısının farklı çevre koşullarına dayanmasını sağlar.
Herhangi bir büyük ölçekli sulama planında doğru tankın seçilmesiyle başlar. Bu tanklar, özellikle dış basınçlara ve kötü hava koşullarına dayanacak şekilde tasarlanmıştır ve bu da onları büyük tarlalarda su depolamak için ideal hale getirir. Seçim yaparken tankın kapasitesini ve hangi malzeme kullanılarak üretildiğini göz önünde bulundurun. Örneğin, fiberglas veya çelik takviyeli tanklar, deforme olmadan yüksek hacimli su, mazot, süt gibi farklı içerikleri de depolayabilirsiniz. Ayrıca, suyun veya herhangi içeriğin uygun şekilde dağılmasını sağlayarak, tarlanın etrafına stratejik noktalara depoyu yerleştirmek de önemlidir. Bir tank, yukarı doğru eğimli zemindeki en yüksek noktaya yerleştirilirse, yerçekiminin kullanılmasının, zorunluluktan dolayı, suyu eğimden aşağı yayacağından ve ekstra enerjiye ihtiyaç duyulmayacağından emin olabilirsiniz. Düz zeminler için, tankları eşit aralıklarla ancak her alt bölge arasında daha küçük mesafelerle dağıtın. Bu şekilde, ham maddelerin yüksek enerji ve bakım maliyetlerine maruz kalacağı boru hattı uzunluklarını azaltırsınız.
Güçlendirilmiş tanklar ile kurulan yerçekimi beslemeli sistemler, en ekonomik sulama türlerinden biri olabilir. Bu tür bir sistem, pompalara ihtiyaç duymadan, suyu tanktan aşağı bağlı kanallar veya borular aracılığıyla akıtmak için yerçekimi kullanarak mahsullere sabit bir su akışı sağlar. Bu yaklaşımın, özellikle büyük güç kaynaklarından uzak bölgelerde pompaları çalışır durumda tutmaya çalışmaktan daha fazla avantajı vardır. Güçlendirilmiş depolar ile birleştirilen damla sulama, su kıtlığı olan yerler için mükemmel bir yöntemdir. Bu şekilde, her bitkinin kök bölgesine sürekli damla damla damlatılmasını sağlar ve bu da suyun buharlaşmasını ve rüzgarla yer değiştirmesini azaltır. Zamanlayıcılar veya manuel kontrol yeteneğiyle, bitkilere yalnızca gereken miktarda suyun ulaşmasını sağlamak için tek bir akış hızını koruyabilir ve aşırı kullanım olmadan büyümeyi sağlayabilirsiniz.
Güçlendirilmiş depolara bağlı yağmurlama sistemleri, geniş alanları eşit dağılımla etkili bir şekilde kaplar. Bu depoların arkasında çalışan yüksek ölçekli yağmurlama sistemleri, yağmura benzer su dağılımı sağlar ve çiftliğinizdeki veya bahçenizdeki toprağı herhangi bir su birikintisi belirtisi olmadan nemli tutar. Uygun yönetimle, sürekli nemlendirme gerektiren mahsullerin ihtiyaç duyduğu en yüksek sıcaklıkta bile uygun miktarlar sağlanabilir. Toprağı etkili bir şekilde sulamak için su akışı engellenmemelidir. Tüm boru hatları ve vanalar sızıntı veya tıkanıklıklara karşı düzenli olarak kontrol edilmelidir, çünkü küçük sorunlar bile sistemin performansını engelleyebilir. Güçlendirilmiş tank iyi durumda olmalıdır, çünkü hasarlı tanklar basıncı etkileyebilir ve suyun eşit olmayan şekilde dağıtılmasına yol açabilir.
Tarım, özellikle sık kuraklık veya mevsimsel yağış farklılıklarının olduğu bölgelerde yaşayanlar için istikrarlı su mevcudiyetine büyük ölçüde bağımlıdır. Çiftliklerin en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerde çiftçilik için düzenli su mevcudiyeti sağlayan başlıca çözümler arasında su deposu modelleri yer alır. Her çiftçinin, depolama ürünlerine, tarlaların büyüklüğüne ve yerin iklimine bağlı olarak su ile ilgili kendi ihtiyaçları vardır. Doğru tankı seçmenin ilk adımı, bir günde kullanılan su miktarını tahmin etmektir. Büyük kapasiteli bir tank, kuraklık döneminde yetecek kadar su depolayacaktır, oysa küçük bir tank daha sık doldurulmasını gerektirebilir. Aynı şekilde, ihtiyaçlarınızı gerçekten karşılayan bir tank seçmek, gelecekte atığı azaltmada ve paradan tasarruf etmede uzun bir yol kat edecektir.
İyi seçilmiş bir malzeme tankın kullanım ömrünü uzatır ve bakımını azaltır. Polietilen tanklar korozyona ve çeşitli hava koşullarına dayanıklıdır. Bu nedenle çok tercih edilen ürünlerden bir tanesidir. UV ışınlarına yüksek maruziyetin olduğu bölgelerde, UV ışınlarına dayanıklı kaplamaların kullanımıyla ek koruma sağlanır. Tankınızı nereye yerleştirdiğiniz, suyun dağıtımını ve sistemin verimliliğini etkiler. Yerçekimi beslemeli sulama sistemleri, borulardan daha düşük mahsullere doğal su akışı sağlamak için tankı daha yüksek bir zemine yerleştirir. Bu sistem, pompalara olan ihtiyacı azaltır, bu da enerji maliyetlerini düşürür ve sistemi basitleştirir. Ancak, daha düz alanlar, boru uzunluğunu azaltmak için tankları sulama merkezine yakın yerleştirebilir ve böylece tüm sistem için bakım azaltılabilir.