Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Anasayfa
  • Blog
  • Bitki Çayları ve Şifalı Otlar İçin Doğru Depolama Yöntemleri Nasıl Olmalıdır?

Bitki Çayları ve Şifalı Otlar İçin Doğru Depolama Yöntemleri Nasıl Olmalıdır?

Bitki Çayları ve Şifalı Otlar İçin Doğru Depolama Yöntemleri Nasıl Olmalıdır?

Ülkemizde çok fazla doğal macun veya ilaç benzeri şeyler yapan yerler bulunmaktadır. Bu tarz otlar ve çaylar için 3 tonluk su deposu modelleri kullanılabilir. Bitki çayları ve şifalı otlar söz konusu olduğunda aroma önemlidir. Ancak depolama ortamı uygun olmazsa lezzet ve içerik bozulur. Doğru depoyu seçerek, depoladığınız otların uzun süre tazeliğini ve kalitesini koruyabilirsiniz. Otlar nemi kolayca emer ve nemlendiklerinde küflenebilir veya çürüyebilirler. Özellikle Marmara bölgesi gibi nemli bölgelerde otların kurutularak depolanması ve hava almayan bir depoda depolanması önemlidir.

Polietilen kullanılarak üretilen depolar hafif ve ekonomiktir. Ancak uzun süreli depolayacaksınız, kapağı olan ve ışığı engelleyebilen paslanmaz çelikten yapılmış depolar daha uygundur. İdeal depolama alanı, doğrudan güneş ışığı almayan, serin ve karanlık bir yer olacaktır. Özellikle yoğun kokuya sahip bitkilerin paslanmaz çelikten üretilen depolarda depolanması daha doğru olacaktır. Farklı türdeki otları ayrı ayrı depolamak önemlidir, çünkü bu tarz otları, kahve veya diğer baharatlarla birlikte depolamak kokusunu ve tadını etkiler. 

Depolar istediğiniz herhangi bir renkte üretilebiliyor. Bu kapsamda farklı türdeki otları veya çayları, farklı renkteki depolarda depolanabilir. Böylece farklı tür çay veya otlarınızı kolayca kategorize edebilirsiniz. Otlar da yiyecekler gibi zamanla bozulur. Hasat tarihini ve depolama başlangıç ​​tarihini deponun üzerine yazarak ve uzun süre açıkta bırakmayarak, depoladığınız otu veya çayın taze kalmasını sağlayabilirsiniz. 

Gıda Temasına Uygun Depolar Hangileridir?

Ülkemizin pek çok farklı yerinde gıda ürünlerin üretimi yapılıyor. Üretilen ürünlerin üretimi ve taşınması esnasında pek çok farklı su deposu modelleri kullanılıyor. Gıdaları güvenli bir şekilde depolamak için uygun malzemeden yapılmış bir tank seçmek önemlidir. Özellikle kolay temizlenebilen bir depo seçmek gerekmektedir. Gıdaları depolamak için en uygun olan depolar polietilen ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Kullanım amacınızı göz önünde bulundurarak uygun tankı seçerek gıdalarınızın kalitesini koruyabilirsiniz.

Polietilen hafif ve düşük maliyetli olması nedeniyle gıda sektörünün her alanında kullanılmaktadır. Özellikle sıvı gıda ve tahılların depolanması için uygundur ve paslanmaz ve çürümez olduğu için uzun süre kullanılabilir. Bununla birlikte paslanmaz çelik malzeme olarak güçlü ve dayanıklıdır, aynı zamanda asit ve bazı kimyevi ürünlere karşı da dirençlidir. Süt ürünleri, soya sosu, turşu ve balın lezzetini ve kalitesini korumak için sıklıkla kullanılır. Ayrıca temizliği kolaydır ve bakteri oluşumunu önler. 
Deponun içerisinde depolanacak içeriğe göre seçim yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda içme suyu, meyve suyu gibi içecekler için polietilen depolar kullanılabilir. Çünkü bu depolar hafif ve kullanımı kolaydır. Bununla birlikte çikolata, süt ürünleri ve baharatlar paslanmaz çelik depolarda depolanması daha doğru olacaktır. Bununla birlikte bazı tahıllar ve kurutulmuş gıdaların depolanması için yine polietilen depolar kullanılmaktadır. 

Gıda depolanan depoların kullanımdan sonra temizlenmesi şarttır. Polietilen temizlenmesi kolay bir malzemedir ancak çizildiğinde bakteri üremesine müsait bir ortam oluşturabileceğinden dikkatli olunmalıdır. Paslanmaz çelik yüksek sıcaklıklarda yıkanabilir ve uzun süre temiz kalır. Bu kapsamda gıda üretimi ve taşınması için polietilen veya paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depoların kullanılmasını öneriyoruz.

Ürünlerin Taşınması İçin Kullanılan Depolar Hangileridir?

Fabrikalarda üretilen bazı ürünlerin güvenli bir şekilde taşınması için doğru depolama tankının seçilmesi gerekir. Özellikle gıda ve bazı kimyasal ürünlerin taşınmasında polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılmaktadır. Taşıma amaçlı tank seçerken uygun fiyatlı, dayanıklı olmasına dikkat etmelisiniz. Polietilen gıda ve kimyasal ürünler için uygunken, paslanmaz çelik ise yüksek kaliteli depolama için uygundur. Doğru bir şekilde kullanılırsa depolar, uzun yıllar güvenle kullanılabilir.

Polietilen hafiftir, dayanıklıdır ve uygun fiyatlıdır. Bu nedenle gıda ve kimyevi ürünlerin taşınmasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle sıvıların taşınmasına uygun olup 50 litre ile 25 ton arasında çeşitli kapasitelerde üretilebiliyor. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar ise son derece dayanıklı, korozyona dirençli ve gıda temasına uygundur. Özellikle içecek, süt ürünleri ve baharatların taşınmasına uygun olup, içeriklerin kalitesini uzun süre koruyabilmektedir. Temizliği de kolaydır. Ancak polietilene göre daha pahalı olabilir. 

Bir ürünün taşınması için kullanılan tankların temizliği önemlidir. Özellikle gıda taşımacılığında hijyen kontrolü çok önemlidir, bu nedenle kullanımdan sonra iyice temizlenmeli ve kurutulmalıdır. Polietilen kolayca çizilebilen bir malzemedir, bu nedenle dikkatli kullanın. Paslanmaz çelik aşınmaya karşı dayanıklıdır ve uzun yıllar kullanılabilir. Bu kapsamda depolamak veya taşımak istediğiniz ürüne göre bir depo seçmenizi öneriyoruz.

04 Nisan 2025