Çağrı Merkezi 444 55 60
  • Anasayfa
  • Blog
  • Arazimde Nasıl Bir Su Deposunu Tercih Etmeliyim? 3 Öneri!

Arazimde Nasıl Bir Su Deposunu Tercih Etmeliyim? 3 Öneri!

Arazimde Nasıl Bir Su Deposunu Tercih Etmeliyim? 3 Öneri!

Ülkemizde bulunan tarım arazilerinde, pek çok farklı tasarımda ve hacimde depolama ürünleri kullanılmaktadır. Bu alanlarda kullanılan su deposu modelleri üç farklı hammadde kullanılarak üretilmektedir. Bunlar, polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Sahibi olduğunuz arazi için uygun bir tank seçmek, özel ihtiyaçlarınız, içinde bulunduğunuz ortam ve ayrıca bütçeniz göz önünde bulundurularak belirlersiniz. Bir çiftliği, bir inşaat sahasını veya köydeki bir ev için doğru tank güvenilir su veya içerik depolaması için güvence sağlar

  • İhtiyaçlarınızı Belirleyin.

Satın almak istediğiniz deponun malzemesi, performansı ve ömrüne etki eder. Yaygın olarak kullanılan üç malzeme ise plastik, polyester ve paslanmaz çeliktir. Her birinin kendine özgü özellikleri ve üstünlükleri bulunmaktadır. Bu kapsamda plastik tanklar hafif ve ucuzdur ve suyun genel depolanması veya sulama amaçları için mükemmel bir seçim olacaktır. Toksik içermeyen yapıları sayesinde gıda depolaması yapabilirsiniz. Polyester kullanılarak üretilen tanklar daha zorlu koşullarda kullanılır ve kimyasal reaksiyonlara dirençlidir. Yer altında kullanılabildiği gibi yer üstünde de oldukça fazla kullanılmaktadır. İçme suyu veya gıda depolaması için en iyi tanklar, çok daha iyi hijyen ve aşırı sıcaklıklara karşı direnç sağlayan paslanmaz çelikten yapılır. Sizlerde bu bilgiler ışığında amacınıza ve çevre koşullarına uyan uygun malzemeyi seçebilirsiniz. 

  • Tank Boyutunu Su İhtiyaçlarınıza Göre Seçin.

Satın alacağınız tankın boyutu günlük su ihtiyaçlarınızı veya depolamak istediğiniz içeriğin miktarını tamamen almalı hatta bu miktarın bir tık üstü hacme sahip bir tank seçmeniz daha iyi olacaktır. Küçük bir arazi için sadece 500 litrelik bir tank yeterli olabilirken, büyük çiftlikler veya işletmeler için 10.000 litre veya daha büyük tanklara ihtiyaç duyulabilir. Gelecekteki ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurun ve bu kapsamda ihtiyacınızdan biraz daha büyük bir tank almak uzun vadede sizlere maddi tasarruf sağlayabilir. Ayrıca, arazinizdeki mevcut alanı da göz önünde bulundurun. Dik tasarımlı tanklar dar alanlar için idealdir, yatay tanklar ise depolama alanı en iyi şekilde kullanıldığı tanklardır. Genellikle karavan ve yat gibi alanlarda kullanılsa da, arazinizde de kullanabilirsiniz.

  • Arazinizin Çevre Koşullarını Göz Önünde Bulundurun.

Satın aldığınız herhangi bir tankın konumu, yani nereye ve nasıl kurulacağı oldukça önemlidir. Tankı yer üstüne kurmayı planlıyorsanız, güneş ışığına maruz kalmaya dayanacak şekilde UV'ye dayanıklı olduğundan emin olmanız gerekir ki, bu depolar genellikle dayanıklı olarak üretilir. Yer altına konumlandırılacak bir tankın ise çatlama olmadan toprak basıncını kaldıracak şekilde tasarlanmış olması gerekir. Keza bu kapsamda tank yer altına dikkatli bir şekilde gömülmektedir. Arazileriniz donma derecesindeki sıcaklıklara eğilimli ise, yer altına gömülen tankları kullanmanız mantıklı olacaktır. Toprak, depoya bir yalıtım sağlayacaktır. Yoğun yağış alan bölgelerde, tanklara fazla suyu etkili bir şekilde idare etmek için taşma çıkışları takılmalı veya böyle durumlar için birden fazla depoyu birbirine bağlayabilirsiniz.

Su Tankınızın Ömrünü Artıracak İpuçları

Depolama ürünleri, ister ev kullanımı, ister tarım veya endüstriyel kullanım için olsun, önemli bir yatırımdır. Bu yatırımdan en iyi şekilde yararlanmak için tankınızın mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını sağlamak çok önemlidir. Hali hazırda bu depolar, uzun ömürlü olarak üretilmektedir ancak uygun bakım, stratejik yerleştirme ve düzenli temizlik sayesinde tankınız çok daha uzun ömürlü olabilir.

  • Deponuz İçin Doğru Yeri Seçin.

Deponuzun konumu ve yerleştirdiğiniz şekil itibariyle, tankınızın dayanıklılığına etki eden bir diğer faktördür. Tankı zayıflatabilecek aşırı stres ve kaymanın oluşmasını önlemek için sağlam ve düz bir platforma kurulmalıdır. Yer üstü tankları, doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Yer altı tankları için, çevredeki toprağın sağlam olduğundan ve tankın duvarlarını gerebilecek kaymalara maruz kalmadığından emin olmanız gerekmektedir.

  • Temizlik

Zamanla, özellikle su kaynağı temiz olmadığında, deponuzun dibinde tortu toplanma olasılığı vardır. Bu tür bir oluşum, depolanan suyun akışını engelleyebilir ve hatta tankın içinde çatlaklara neden olabilir. Deponuzun girişine bir filtre koymak ve tankı düzenli olarak temizlemek bunu önleyecektir. Altı ayda bir hızlı bir durulama bile tankın bütünlüğünü korur ve içindeki suyun veya depolanan içeriğin kalitesini korur.

Deponuzu Hasarlardan Nasıl Korursunuz?

Hava, zararlılar veya kazara darbeler gibi dış etkenler tankınıza zarar verebilir. Yer üstü tanklar için, sert koşullara ve fiziksel hasara karşı koruma sağlamak için sağlam tasarlanır ve üretilmektedir. Bu kapsamda 5 tonluk su deposu modelleri bir içeriğin nakliyesi için kullanılabiliyor. Bu kapsamda depo dolu iken çok daha ağır olur ve nakliye koşullarının getirdiği olumsuz koşullar olabilir. Bu tarz küçük sorunların orantısız hale gelmeden önce deponuzu inceleyerek, bu tarz durumları fark etmeniz önemlidir. Sızıntı, çatlak veya korozyon belirtilerine dikkat edin. Bağlantı parçaları ve bağlantılar bir arıza noktasıdır, bu nedenle bu alanlara dikkat edin.

01 Aralık 2024