Günümüz üretim hacmi ve teknolojisi sayesinde depolama ürünleri pek çok alanda ve sektörde kullanılmaktadır. Bu hususta değişen ihtiyaçlar için depolama ürünlerinin kullanım hacimleri 50 litre ile 100.000 litre arasında değişmekte ve polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Her üç hammaddede depolama ürünleri üretimi hususunda etkili oldukları için en uygun hammaddeler olarak bilinmektedir.
Bu tarz depolama ürünlerinin doldurulma süresi de oldukça tartışılan konular arasında yerini almaktadır. 1 tonluk su deposu doldurulma süresi, deponun hacmine ve su debisine göre değişebilir. Örneğin, 50 litrelik bir depo daha hızlı doldurulabilirken, 100.000 litrelik bir depo daha uzun bir süre alabilir. Ayrıca suyun debisi de doldurulma süresini etkileyebilir. Yüksek debilli bir su akışı, düşük debilli bir su akışından daha hızlı bir şekilde depoyu doldurabilir.
Polietilen, polyester ve paslanmaz çelik gibi farklı malzemelerden üretilen depolama ürünlerinin doldurulma süresi de değişebilir. Bu malzemelerin kalitesine ve kalınlıklarına göre, deponun ısı iletkenliği farklılık gösterebilir. Bu da doldurulma süresini etkileyebilir. Örneğin, daha kaliteli ve kalın bir malzemeden üretilmiş bir depo, düşük kaliteli ve ince bir malzemeden üretilmiş bir depodan daha uzun bir süre alabilir. Sonuç olarak, 1 tonluk bir depolama ürününün doldurulma süresi deponun hacmine, su debisine ve üretilen malzemeye göre değişebilir. Bu nedenle, deposunun doldurulma süresini tahmin etmek için bu faktörlerin dikkate alınması gerekir. Ayrıca, su debisinin de doldurulma süresi üzerinde etkisi vardır. Örneğin, bir depolama ürünü 10 litre/dk debi ile doldurulursa, 100 litre kapasiteli bir depo için bu süre 10 dakika olacaktır. Ancak, aynı depoyu 20 litre/dk debi ile doldurursak, doldurulma süresi 5 dakika olacaktır.
Sonuç olarak, 1 tonluk bir depolama ürününün doldurulma süresi deponun hacmi, malzemesi ve su debisine göre değişiklik gösterir. Bu nedenle, herhangi bir hacme sahip depolama ürününün doldurulma süresini tam olarak belirleyebilmek için deponun hacmi, malzemesi ve su debisine ait bilgilere ihtiyaç vardır.
Depolama ürünleri, suyun veya herhangi bir içeriğin, korunmak amacıyla saklandığı bir yapıdır ve genellikle yağmur suyunun biriktirilmesi veya içme suyu gibi ihtiyaçlar için kullanılır. Bu ürünlerin özellikleri arasında suyun ihtiyacı olan ortamı sağlaması, suyun düzenli bir şekilde akmasını sağlaması ve suyun içerisindeki bakteri ve kirleticilerin filtrelenmesini sağlaması sayılabilir. Ayrıca depolama ürünü kapasitesi de önemli bir özelliktir ve bu kapasiteye göre depolanacak içeriğin büyüklüğü ve kapasitesi belirlenir. Örneğin, bir ev için küçük bir depolama ürünü yeterli olabilirken, bir fabrika için daha büyük hacme sahip depolama ürününe ihtiyaç duyulabilir.
Depolama ürününün imal edildiği malzemesi de önemlidir ve genellikle plastik, polyester veya çelik gibi malzemeler kullanılır. Örnek olarak 5 tonluk su deposu modeli polietilen hammadde ile de üretilebilir, paslanmaz çelik ve polyester hammadde kullanılarakta üretilebilmektedir. Bu malzemelerin seçimi deponun nerede kurulacağına ve kullanım amacına göre değişiklik gösterir. Örneğin, plastik bir depolama ürünü daha hafif ve taşınabilir olması sebebiyle ev için uygun bir seçenek olabilirken, beton veya çelik bir depolama ürünü daha dayanıklı ve kalıcı olması sebebiyle fabrika veya büyük alanlarda kullanılabilir. Bu nedenle depoların sahip olduğu özellikleri kullanım amacına ve mekana göre değişiklik gösterir ve buna göre seçilmelidir.